Den sovande busen

Om ni gissar att bilden visar en häst som tuppat av eller drabbats av svår kolik så tror ni fel; det är bara Archie som tar den sedvanliga lunch-siestan, fullständigt oberörd av allt och alla.

I somras, då jag precis hade köpt honom låg han ner när jag hade tänkt att löshoppa. Trots att jag gick in i boxen och klappade länge på honom visade han inga tecken på att vilja resa sig. För att locka honom att stiga upp gick jag till slut och hämtade en borste och började kamma hans pannlugg och man: ingen reaktion, Archie låg där han låg! Efter ytterligare ett tag gick jag och hämtade en ny borste och började denna gången borsta hela hästen, fortfarande utan minsta reaktion. Gossen hade inga planer på att stiga upp, det visade han tydligt! Just då kom en besökande barnfamilj förbi och pappan i familjen ser min gosse ligga med magen som en ballong i halmen och frågar: ”ÄR HON DRÄKTIG?!?!?”.

5 minuter senare var vi uppe i ridhuset och löshoppade för första gången och efter några flotta språng valde gossen att göra ett inte lika flott språng och segla UT GENOM RIDHUSDÖRREN (den är 150 cm hög)!!!! Ingen kamera i världen hade lyckats föreviga DET språnget för det kom fullständig oväntat efter att Archie hade mumsat på havre ur en spann, från stillastående tagit 3 mkt lugna galoppsprång och därefter var han inte längre kvar i ridhuset!!!!

Sedan dess hoppar vi med stängda ridhusportar :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>