Tillbakablickar: jag, en ”travar-tjej”

Bilden är tagen våren 1986 på Jägersros stallbacke. Notera ”frillan” :=)!

Alla har vi väl begått en eller många synder i ungdomen? Till mina synder får väl räknas att jag, knappt 18 år gammal inledde ett förhållande med en 22 (!!!) år äldre man som jag ganska snart flyttade ihop med.

Förhållandet varade faktiskt i nästan 4 år även om 90 % av min omgivning förfasade sig då vi träffades.

Jag var då en mönsterstudent och ”folk” såg framför sig hur mina betyg skulle rasa och jag skulle bli allmänt ”förstörd”.

Givetvis gjorde jag allt för att bevisa motsatsen och jag gick ut gymnasiet med högsta betyg i alla ämnen utom musik och gymnastik, fick stipendium och kunde sedermera söka till precis vilken högskolelinje jag ville tack vare de maximala betygen.

Under denna nästan 4-åriga period red jag endast sporadiskt på ridskolan utan ägnade den mesta delen av min fritid till att hjälpa min dåvarande sambo med att träna olika travare eftersom det var det han försörjde sig på.

Jag hade, som så många ”ridmänniskor”, enorma fördomar mot travfolk och travhästar men fann snabbt att snällare och mer lätthanterliga hästar knappt gick att finna. Jag både körde och red mängder av travare och trots att många knappt hade haft varken sadel eller sele på sig hände det aldrig att jag ramlade av eller råkade ut för andra incidenter.

Min sits under denna period var säkert inte den vackraste eftersom man ofta red i gamla, billiga, nersuttna sadlar och givetvis aldrig för någon tränare eller något dressyrarbete. Det var mest full fart framåt!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>