Tillbakablickar: Min första”riktiga” tävling

Första gången jag tävlade annat än hemma på klubben var den 12 mars 1988, dvs för nästan exakt 20 år sedan.
Jag deltog i en hopptävling, klass LC, A1c som det hette på den tiden (dvs 1 meter) hos Örestads Ryttarsällskap, ”min” klubbs närmaste granne.

Det jag förundrar mig över då jag ser kortet och minns tillbaka är att jag RED till tävlingsplatsen.
Förvisso tar det bara ca 5-10 minuter att KÖRA mellan ridskolorna men redan på den tiden var vägen jag delvis red på oerhört starkt trafikerad även om jag till största delen red på cykelbana/ trottoar.

Nu var Menelli en mycket snäll häst men jag måste helt enkelt också ha varit mycket dumdristigare på den tiden (plus att jag saknade transport och inte tyckte mig ha råd att hyra en) för idag hade jag aldrig ens kommit på tanken att genomföra ett sådant projekt.

Tävlingen blev för min del oerhört lyckad då jag lyckades knipa en placering trots kopiös nervositet eftersom massor av klubbkamrater satt på läktaren.

På bilden syns också min dåvarande klubbkamrat Maria Tallsveden som fortfarande tävlar i hoppning, dock under annat efternamn (som jag för mitt liv inte kan komma på just nu).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>