Dagens träning

Idag berättade jag om min stundade LA-start för tränaren så vi tränade en del på vissa moment som ingår i LA:1-programmet.

Vi konstaterade att ryggningarna har förbättrats avsevärt. Tidigare gick Archie förvisso bakåt men dels gick det i ultrarapid och dels var ryggningarna både sneda och med släpande ben.
Nu går det kvickare, benen lyfts bättre och linjen hålls mer rak.

Även trav och galoppökningarna är förbättrade. Tidigare blev Archie enbart arg och sparkade bakut om man försökte få mer skjuts på bakkärran i ökningarna genom att använda spöt på bakdelen men nu kan man få till några steg med mer undersatta bakben och ökad steglängd.

Däremot visade Archie idag åter att han kan bli sur om man vill att han ska flytta sig undan höger skänkel. Ibland går han verkligen emot denna skänkel och går alltså åt höger i stället för åt vänster och om man går på honom kan han bli arg och slå mot skänkeln, veva med huvudet osv. Jag tror att han av någon anledning har svårare för att sätta under sig höger bakben eller så gör jag något fel utan att vara medveten om det. Jag märker också att han flyttar över mig till höger i sadeln hela tiden och jag får verkligen anstränga mig för att sitta korrekt och ha styrka nog att flytta honom åt vänster trots hans protester.

Efter ridpasset släppte jag ut Archie och Birk i hagen och då sprang han omkring och gjorde diverse konster så som ökad galopp, bakutsparkar mm så jag tror inte att han var alltför ansträngd i alla fall :=).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>