LA-debuten avklarad!

Idag lyckades jag genomföra 2 starter med Archie hos Viarps Kör och Ridklubb!

Jag använder orden ”lyckades genomföra” för jag var in i det sista osäker på om jag över huvud taget skulle kunna ta mig till tävlingsplatsen.

Igår kväll varnade man på tv för hårda vindar och stora snömängder och jag har redan vid ett annat tillfälle (med Décima) lyckats med konststycket att fastna i en snödriva hos just Viarps Kör och Ridklubb (då fick en hästbuss dra loss oss).

På grund av vädervarningen var många ekipage strukna idag (säkert 10 per klass) men det blev ändå närmare 30 startande i LB:1 och 20 i LA:1.

I stället för snö kom det litervis med regn under dagen; det regnade i vart fall från 05.00 då jag steg upp och till 19.00 då jag var utomhus sista gången. Och nu (klockan 21.00) regnar det igen!

Men som sagt: jag kom iväg till tävlingen och jag var lika nöjd som vanligt efteråt.

I LB:1 blev Archie 3:a, överlägsen vinnare där var Sandra Sterntorp på en otroligt fin 5 åring som det viskades om skulle delta i årgångschampionatet. Hästen var snygg och rörde sig mycket bra så för min del (dvs ur konkurrenssynpunkt) vill jag se så lite av den som möjligt framöver :=).

Idag var det ju Archies och min debut i LA:1 och otroligt nog fick vi exakt den procentsats jag hoppades på (63%).
Jag tycker att Archie fullföljde programmet fullt godkänt och utan någon egentlig miss och det kändes inte som att jag hade utsatt honom för något han inte var färdig för.

Däremot kunde jag kanske ha övat på 10-meters volter i galopp NÅGON GÅNG i hans liv innan vår debut :=)!!!!

Jag tittade igenom LA:1 programmet för flera veckor sedan för första gången men glömde sedan bort att det ingick 10-meters volter i galopp (den förvända galoppen mindes jag).

När jag sedan ”fingranskade” programmet i förrgår-kväll insåg jag att volterna ingick men då var det så dags. Archie hade vilodag igår så på framridningen idag var det dags att introducera dessa för honom. Slarvigt….slarvigt….av ryttaren….men vi redde ut även detta. Volterna blev helt ok och hade förmodligen inte blivit mycket bättre även om vi hade övat mycket mer.

I LA:1 var 6 ekipage placerade och Archie blev 8:a. På sätt och vis var det nästan ”tur” att vi inte blev placerade, 10 placeringar på 14 starter har verkligen skämt bort mig och det är dags att inse att man inte alltid kan komma hem med rosetter. Detta har jag i och för sig ALLTID vetat men det är lika bra att klargöra detta faktum även för min man (som inte kan något om hästar) eftersom han nu förväntar sig höga placeringar i alla starter och tycks tro att det bara är för mig och Arch att åka och kvittera ut våra priser :=). Jaa…..om det vore så väl :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>