Stall och häst-tid

Om man skulle räkna efter hur många timmar man tillbringat i stallet i sitt liv skulle det bli mycket tid har jag kommit fram till.

Själv är jag i stallet minst 50 veckor om året, ibland till och med mer. Enda gången jag inte är i stallet är (av förklarliga skäl) då jag är BORTREST.

Är jag hemma har jag ALDRIG (helt sant) låtit bli att åka ut till stallet i varje fall en stund.

Jag är dessutom nästan alltid i stallet 2 gånger om dagen, en gång på morgonen (innan jobbet) och en gång på eftermiddagen (efter jobbet).

Däremot är det många, många år sedan jag ”levde” i stallet, dvs tillbringade i princip all ledig tid där, så som vissa hästägare/ hästmänniskor faktiskt tenderar att göra.

Själv skulle jag utan tvekan säga att hästintresset är min största ”hobby” (snarare en livsstil) men jag har också ett mycket stort behov av att göra andra saker även om det ibland inte är märkvärdigare än att ligga i soffan och se på tv eller läsa en bok (jag läser säkert 50 böcker om året och har alltid gjort).

Eftersom jag alltid haft ”annat” som jag varit tvungen att eller vela göra så har jag också alltid varit en ”effektivitets-minister” i stallet och kunna organisera mitt hästägande så att jag har hunnit med det jag velat utan att känna att annat blivit lidande.

Jag har alltid arbetat heltid och dessutom ofta haft extraarbeten av olika slag, jag har sedan 5 år tillbaka ett hus med trädgård och min man vill också gärna se mig någon gång även om han också har egna intressen. Han skulle INTE acceptera att jag kom hem vid 20-21 varje vardagkväll och jag skulle själv aldrig orka att ha det så.

Som det ser ut idag är jag 9 av 10 gånger hemma senast 17.30 vilket dels beror på att jag kan sluta redan vid 16.00 och dels eftersom jag nästan alltid rider på morgnarna.
Jag är alltid i stallet när det öppnar, dvs 6.30 (på helgerna 6.00).

Om jag rider tillbringar jag ca 2½ timme i stallet/ dag, 2 timmar på morgonen och ½ timme på eftermiddagen. Om Archie har vilodag (2 dagar i veckan) är jag i stallet 1 timme på morgonen och ½ timme på eftermiddagen och jag passar då på att arbeta in lite tid på jobbet.

Just idag har JAG själv vilodag vilket inte händer så ofta men som jag har börjat tillämpa.
Jag åker då bara till stallet en gång på lördagen eller söndagen (på morgonen) och låter hästskötarna fixa med intag och skötsel på eftermiddagen. På så vis får jag lite mer egentid och slipper känna mig så bunden till stallet. Jätteskönt!

När folk frågar mig vad jag ska göra på min semester brukar jag skämtsamt (fast det ligger lite sanning i det ) svara: ”Allt som jag brukar, fast LÅNGSAMMARE”.

Eftersom jag har ett tight tids-schema i stallet både på morgonen och eftermiddagen är det sällan som jag står och borstar i evigheter eller pratar med andra folk i stallet UTAN att samtidigt göra annat också. När jag har semester går jag däremot omkring i stallet och verkligen drar benen efter mig, pratar ihjäl stallpersonalen osv. DET skulle jag önska att jag hade mer tid till även till vardags och skulle jag bli ekonomiskt oberoende så är det precis så mina dagar hade sett ut :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>