Gårdagens tävling!

Igår var Archie och jag och red en LB:1 hos Staffanstorps ridsportförening som jag skam till sägandes bor otroligt nära men som jag ändå bara besökt vid ett tidigare tillfälle, då Décima som 4 åring tävlade i något som kallades ”Visa häst vid hand” (hon blev 2:a).

Klubben är liten till både medlemstal och yta och med litet ridhus (20 x 40) så det har inte funnits många tillfällen för mig att tävla där.

För en gångs skull fick jag med mig en kamera så jag kunde ta lite kort, se nedan.

I klassen var 7 placerade och Archie blev 5:a vilket jag var mycket nöjd med som vanligt. Ritten kommer väl inte att gå till historen som en av de bästa men det är otroligt skönt att Archie nu är på den nivån att han kan ta placeringar även när han inte går det bästa han förmår.

Till dagens snyggaste häst utser jag (förutom Archie förstås) en NORDSVENSK TRAVARE (!!!!) som också deltog. En jättefin häst som enligt ryttaren hade gjort några travstarter tidigare. Jag såg aldrig ekipaget annat än på framridningen (och då skrittade de) men det är alltid kul att se vackra, ovanliga raser.

Dagens roligaste uttal stod speakern för som bägger gångerna kallade Archie för AKRIMBOLDO. I och för sig förståeligt eftersom han är efter AKRIBORI. Annars brukar folk mest ha bry med om hans namn uttalas med TJE-ljud eller K-ljud, i alla fall de som inte vet att han kallas för Archie.


Jag har precis anlänt och hittat en TORR parkeringsyta vis av förra tävlingens fadäs då jag fastnade i leran!


Framridningen. Trodde Archie skulle titta på de gula häckarna men han brydde sig inte.


Ridhuset. Domaren dömde från ett bås på läktaren.


Hallå där! Kommer du och stör mitt i maten? Archie ägnade största delen av tävlingsdagen åt att alternera mellan att sova och att äta ur sin, som alltid, välfyllda matsäck.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>