Tillbakablickar: Heron får en grapefrukt under magen!

När jag såg equiterapeuten behandla Archies svullna ben med laser häromdagen kom jag att tänka på en annan laserbehandling som jag provade, då på stackars Heron.
Jag skriver ”stackars” eftersom det var på grund av rent slarv från min sida som han öht BEHÖVDE behandlingen.

Jag hade varit och tävlat dressyr och ridit 2 klasser dagen innan när jag kom till stallet en morgon och fann att det såg ut som att Heron hade svalt en grapefrukt som hade satt sig under magen, där sadelgjorden hade legat. Ett mega-svullad med andra ord och denna kunde inte komma från något annat än från en för länge åtdragen sadelgjord.

Jag hade som sagt tävlat dagen innan och min vana otrogen låtit Heron stå i släpet med sadeln på mellan klasserna UTAN att lätta på sadelgjorden. Då märkte jag ingenting men nästa dag hade han alltså en desto större svullnad.

Jag blev mer än förskräckt och insåg att det fanns stor risk för barbackaridning under en längre tid om inte svullnaden gick ner.

Genom ett otroligt lyckosamt sammanträffande hade en stallkompis precis köpt och börjat behandla hästar med någon form av laser-apparat och hon erbjöd mig en gratis-behandling av Herons jätte-bula. Jag kan inte påstå att jag hade någon större tilltro till den apparat hon införskaffat, snarare var jag extremt skeptisk men hur det nu var så förvann svullnaden efter endast en behandling.

Om det var laserapparatens förtjänst eller bara naturen som hade sin (läknings) gång låter jag vara osagt men som sagt…svullnaden försvann lika snabbt som den kom! Och jag slapp rida barbacka :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>