En bild berättar!

Bakom många bilder finns ofta en historia, den här bilden har två….
Överst på bilden ovan ser ni en termometer. När jag flyttade till min första egna lägenhet, ca 20 år gammal, dvs för mer än 20 år sedan var denna tingest kvarlämnad i ett köksskåp av föregående hyresgäst (en vän till mig).
Jag tyckte då (mer än idag) att termometern var GRÄSLIGT ful men på något sätt kändes det fel att slänga något som fungerade.
Jag kom på den briljanta idén att hänga upp termometern i stallet, där gjorde den sig bättre än i en liten etta med kokvrå och dessutom är det ju inte fel att veta hur varmt/ kallt det är hos hästarna också.
Termometern har alltså hängt i stallet i ca 20 år och fungerar fortfarande utmärkt!
Under termometern hänger Archies sko, en typ av sko jag aldrig mer hoppas att han behöver använda.
Ni som läst bloggen länge minns säkert att Archie förra hösten drabbades av en oförklarlig hälta som veterinären först trodde var en hovfraktur men som sedan ”bara” visade sig vara en blödning.
 Under tiden benet utreddes (att fastställa en fraktur tar minst 10 dagar då dessa inte framträder på röntgen direkt) var Archie tvungen att ha en ”stabiliseringssko” för att inte en eventuell spricka skulle utvidga sig då han gick på benet och det är alltså den skon ni ser.
Tiden då jag gick i ovisshet om vilken typ av skada Archie hade drabbats av var en de värsta under min tid som hästägare och varför jag har låtit skon hänga kvar som en påminnelse kan jag faktiskt inte riktigt förklara ens för mig själv.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>