Tävlingsrapport (Archie tjänar pengar!)

Idag har Archie för första gången i sitt liv TJÄNAT pengar (i stället för att göra av med dom i massor), hela 140 kronor blev hans bidrag till månadens stallhyra mm!

Årets första utomhustävling genomfördes hos Ringsjöortens Ryttarförening och jag var lite nyfiken på vad Archie skulle tycka om deras lusthusliknande domarkurer. En häst jag såg vägrade att öht NÄRMA sig domarkuren och ritten blev ju därefter trots att en mycket rutinerad ryttare satt på ryggen.

Jag HOPPADES så klart att Archie sin vana trogen skulle marschera på utan att ens reflektera över att en domarkur är något man KAN vara rädd för och han gjorde mig inte besviken. Han skänkte den inte en blick!

Ibland använder jag skämtsamt uttrycket ”jag vann i alla fall framridningen” om det kändes bra på framridningen men mindre bra inne på banan och idag kändes det verkligen som att jag vann när jag red fram.

Archie gick mycket bra inför bägge klasserna, han kändes stark och stadig och gjorde alla rörelser mycket bra. Till och med skänkelvikningarna kändes helt ok.

Även inne på banan till LB:2 var jag övertygad om att vi skulle placera oss och det gjorde vi också, vi blev 5:a och det var alltså här Archie bidrog till hushållskassan genom att inkassera 140:–.

När jag red LA:3 kändes det mesta också bra men sin vana otrogen BYTTE Archie galopp i den ena ökningen och han tog även ett galoppsteg när jag red in i den ena skänkelvikningen. Den andra skänkelvikningen blev som vanligt väldigt svag och ”allt” detta bidrog till vår sämsta placering (4:e sist!!!!) hittills och en ritt på drygt 53%!!!

Sett till procenten kan man således tro att det var en usel ritt men jag var hur nöjd som helst eftersom Archie under hela dagen kändes stadigare än någonsin. Det känns också skönt att veta att Archie nu kan gå 2 klasser i rad även med en kort paus (1 timme) emellan utan att mattas av det minsta och att han inte verkar bry sig om han tävlar inom eller utomhus.

Resultat:

http://toolbox.svenskidrott.se/Downloads/41008/docs/Resultat_080517.html

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>