Den lilla hästvärlden – Birgitta läser tidningen

Jag har alltid hävdat att hästvärlden är väldigt liten, på något sätt så ”känner alla alla”, så känns det för mig i alla fall när det gäller ”hopp och dressyr-Sverige”.

Min känsla är aldrig så stark som när nya numret av Ridsport dimper ner i brevlådan, jag finner alltid artiklar/ annonser om hästar och människor jag mött eller rent av känner. Veckans nummer var inget undantag…..

På sidan 5 i nr 11 av Ridsport ser jag en bild på min gamle hopptränare och tillika fd ridskoleschef på ridskolan där Archie bor, Jana Wannius. Han har skrivit ett debattinlägg, ett mycket bra sådant.

På sidan 8 berättas att vår grannklubb Malmö Ridklubb drabbats av kvarka och på samma sida tillfrågas vår ridskolas gamla ridlärare Irene Torstensson om hon har planerat att göra något ”hästigt” i sommar (det har hon).

På sidan 32 läser jag att Boomerang, en häst jag och Décima tävlat mot flera gånger blivit placerad i S:t George. Våra tävlingsvägar skildes åt redan i LA.

På sidan 33 finns ett referat från Djurgårdens RK, min goda vän A:s hemmaklubb. Jag ser i resultatlistorna att hennes tränare (som jag träffat vid något tillfälle) har placerat sig.

På sidan 45 finns en bild på dottern till en av mina första ridlärare, Kristin Kringstad. Det känns inte som att det var så länge sedan Julia föddes och nu tävlar hon redan medelsvår hoppning och är 13 år gammal.

På sidan 60 kan man läsa om Flyinge och där uttalar sig bla Göran Lindstrand, en man som jag haft som tömkörningsinstruktör till både Décima och Archie.

På sidan 65 ser jag en bild på 3 åriga Rix, vars mamma min goda vän A hade stora tävlingsframgångar på för inte allt för många år sedan.

På sidan 75 är det en artikel om Maria Gerdin som Archie är uppväxt hos och som också förmedlade köpet till mig. Maria är den som har ridit in Archie och hon har gjort ett utmärkt arbete!

Avslutningsvis läser jag på sidan 95 att en gammal stallkamrat som jag inte träffat på säkert 10 år hyr ut en ridanläggning i Blekinge. Jag har ibland undrat om hon fortfarande håller på med hästar så nu fick jag svaret.

Ja…så kan det gå till när jag läser tidningen :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>