Mini-semester + nytagna bilder

Bara av att vi varit lediga en extra dag i denna veckan (i fredags) har det nästan känts som en liten semester för mig.

En starkt bidragande faktor har varit det absolut strålande vädret med massor av solsken, dvs många lata timmar i solstolen för min del.

När man rider så tidigt på morgonen som jag (vid 06.30) så hinner man få ut mycket av dagen och värmen hinner inte heller bli besvärande för varken ryttare eller häst.

Igår blev det premiärdopp i grannens renade damm, 20 grader varmt/kallt (välj själv) var det i vattnet (och säkert närmare 30 i luften).

Jag är verkligen en utpräglad sommarmänniska som gärna skulle ha dessa temperaturer året om. Jag avskyr snö och kyla och är extremt frusen så jag kvicknar verkligen till under sommarhalvåret. På vintern har jag inte lust med så mycket mer än att tillbringa så mycket tid som möjligt inomhus, helst insvept i en pläd i soffan framför tv:n.

Nu när det är så här varmt har jag njutit av att sitta ute och äta, pyssla i trädgården mm.

Heron finns fortfarande med mig på många sätt. Här en bild på en av hans skor som hänger….

…på dörren till vår stuga (förrådet).

Det syns väl att det är en hästtjej som bor här! Notera ridstrumporna som hänger över armstödet.

Jag passade på att olja in räcket runt vår altan nu när det är så fint väder.

Dessa hallonplantor köpte jag för någon vecka sedan. Har från flera håll hört att just hallon ”sprider sig som ogräs” vilket jag hoppas stämmer eftersom jag dels tycker om varma hallon med vaniljglass och dels vill täcka den trista grässlänten nedanför altanen.

Även grinden fick sig inoljning.
Utsikt från en del av huset.

Denna bild på mina pioner togs för ca 1 vecka sedan….

…och så här snabbt kan det börja blomma i sommarhettan!
Denna växt/blomma (Campanula) köpte jag på en 10-kronorsmarknad för 2 år sedan och den har sedan dess blivit gigantisk. Är grön året om och tåler både snö och rejäl kyla vilket jag inte hade en aning om då jag köpte den.

Hallonplanta som jag köpte förra året och som redan har fördubblat sig i storlek.

Lavendel. Min favorit!

 

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>