Tävling 2:a dagen i rad!

När man har en så ung (5 år) häst som jag så är det ofta som det är ”första gången som….”.

Igår var första gången som vi tävlade på gräs och första gången som vi tävlade med broddar.

Och idag var det första gången som vi tävlade 2 dagar i rad.

Även med ytterst rutinerade hästar tävlar jag ytterst sällan 2 dagar i rad men eftersom denna tävlingsplats ligger så nära vårt stall och klasserna passade oss så ville jag se vad Archie skulle tycka om detta.

Och som med det mesta som jag har introducerat för honom så var det inga problem!

Archie kändes stark (alltså inte stark i munnen utan FYSISKT stark = hade ork) och framåt. Han ”vann framridningen” till både LB:2 och LA:3 :=) .

Jag hade bara 1 timmes paus mellan klasserna och eftersom det är ganska långt mellan tävlingsplats och parkering var det inte lönt att ställa in Archie i transporten. I stället stod vi och betade (Archie betade och jag tittade på) och det verkade uppskattat av Archie.

I LB:2 hade vi EN poäng mindre än igår trots olika domare (200 och 201, dvs 67%) och det visar än en gång hur jämn Archie nästan alltid är i LB-klasserna. Han kändes ännu bättre idag än igår men konkurrensen var mycket hårdare och vinnaren hade 211 poäng, ett resultat jag knappast hade kunnat rida in. Archie gick redan så bra som han kunde så jag behövde inte gräma mig över några förlorade poäng. Vi blev 2:a (5 placerade) och det var jag så klart oerhört nöjd med!

I LA:3 märktes Archies orutin vad gäller denna svårighetsgrad och många småmissar kostade hur många poäng som helst. Vi var inte i närheten av placering men det hade jag inte förväntat mig heller så jag var bara glad över en genomgående bra känsla under hela dagen.

Sedan undrar jag om det är fel på mitt självförtroende eller omdöme (eller båda). Jag tycker OFTA att jag ser jättefina ekipage inne på banan och tänker då ”Åh…tänk om Archie kunde gå så bra” och sedan visar det sig att jag oftast har mer poäng när resultaten kommer upp. Fast det är ju bättre att det är åt det hållet än att jag skulle tänka ”Wow…jag VINNER” och sedan inte ens placera mig :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>