Mer från Yddinge

I morse 07.30 träffades Birks ägare Lena och jag för det första motionspasset på Yddinge; ridning för Birks del och chambon-longering över bommar för Archies.

Vi kunde nöjda konstatera att gossarna tillbringat natten utan problem med sina nya boxgrannar.

I stallavdelningen där hästarna står finns ytterligare 5 hästar och en liten ponny uppstallade, 8 hästar totalt således.
Boxarna är långt större än de på ridskolan, mer yta att mocka tyckte Lena vars Birk hade kunnat nöja sig med hälften men för mitt ganska mycket större exemplar känns det säkert skönt att kunna sträcka ut sig åt alla håll och kanter.

En fördel med att stå uppstallad hos någon som själv handlar med foder (det är från Yddinge Farm som vår ridskola köper sitt ensilage) är att kvalitén är av yppersta klass. Det ensilage som hästarna äter nu skulle jag nästan själv kunna tänka mig att sätta tänderna i och även halmen är något av de bästa jag sett.

Oaktat bra foder, enorm gräshage, funktionellt stall med all service vi behöver med mera så skulle jag aldrig flytta Archie till ett ställe där man inte kan rida ordentligt. Jag har sett allt för många stall, såväl stora som små där underlagen i ridhus och/ eller utebana lämnar mycket övrigt att önska, vår egen ridskolas utebana tex som jag endast anser går att använda under extremt optimala förhållanden, dvs ca 5 dagar om året. Övrig tid är den ojämn, vattensjuk, stum eller fullständigt igendammad- lika oanvändbar oavsett orsak.

Däremot har vi 2 ridhus med UTMÄRKT underlag och dessutom enorma uteridningsmöjligheter så avsaknaden av en utebana KAN kompenseras även om det så klart är tråkigt att inte kunna dressyrträna mer utomhus.

På Yddinge Farm finns en superbra, stor utebana med någon form av gummiflisunderlag som verkar kunna stå emot alla typer av väder, både torka och mycket regn.

Jag kunde i morse konstatera att banan var precis så fin som jag mindes den från förra året.

Efter avslutad motion vandrade gossarna i sakta mak ut mot det väntade gräset där de nu får tillbringa resten av dagen. Ytterligare en fördel med deras nya semester-hem är att det i denna hage finns lite skydd av träd dit hästarna kan gå om de vill och om de tycker att det regnar för mycket. Inte för att hästar brukar VILJA skydda sig särskilt mycket men bara vetskapen om att möjligheten FINNS känns bra tycker jag.

Imorgon blir det vilodag och extra lång tid att tugga gräs :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>