Film och bilder från gårdagens tävling

Ett stort tack till Lina för nedanstående material!

En typisk ”Birgitta-grej”: jag ”passar på” och visar Archie en riktig vattengrav, något han aldrig har sett förut (vattenmatta hoppar han lekande lätt sedan 3 års ålder). Så gör jag ofta när jag får chansen, även om det skulle vara på en tävlingsplats, jag visar sådant som jag tänker kan vara bra att ha sett för framtiden :=).

Framridning till LA:n. Jag tror att det är en skänkelvikning jag försöker åstadkomma. Synd med den uppdragna skänkeln, ett inte helt ovanligt ”Birgitta-fel”.

Ännu en framridningsbild.

En ”häftig” nordsvensk travare som jag sett på andra tävlingar också. Hästen heter ”Bork-Olle” och har gjort några starter på (trav)banan enligt ägaren.

Bork-Olle igen.

Nu har vi ridit klart och ska strax köra hem.
 
Film med lite varierande ljus och skärpa från LA:4 finns att beskåda på:
 

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Vad fina ni är! Ser ju jättetrevligt ut. Men (lite ris nu)dina skänklar är väldigt flaxiga. Skulle vilja ha dom mer stilla. Det stör den fina helhetsbilden.

    Grattis till lyckad debut.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jamen preciiis!!!!

    Dessa jäkla flaxande ben! Önskar att jag kunde säga att ”åhhh…det var bara just denna enda gången som mina ben fick vingar” men tyvärr händer det så fort jag inte ger akt på hur jag sitter. Bra att ha sett det IGEN dock, en påminnelse till mig själv. FYYYY :=)!

    Svara
  3. Åsa

    Vad kul att se både bilder och film!! Archie är verkligen en MYCKET snygg kille, och en prydlig ritt är det också. En bra LA:4 debut! 🙂

    Flaxande skänklar är ju ett ganska vanligt fel som säkert hör lite samman med uppdragna hälar (är själv i det träsket och harvar). Som många andra sitsrelaterade problem är det svårt att arbeta bort. Men första steget är ju att vara medveten om det och jobba på det. Du kommer säkert snart att ha kommit förbi den detaljen också!! Det är ju en noggrann och stadig ritt i övrigt, och Archie rör sig mycket taktmässigt och i balans.

    Var själv och red en LC:1 och LB:1 i helgen. LCn gick mycket snabbare än jag beräknat och jag startade nästan 50 minuter tidigare. Hann knappt rida fram, men P. skötte sig fint där inne om än lite oengagerat, vilket inte är så konstigt med 10 minuters framridning. Kom på 9:e och sista placering, vilket med tanke på omständigheterna känns helt OK. I LB gick han bättre, men jag var lite spänd, och red med buren hand och lite uppdragna, flaxande skänklar. 😉 P. gick följdaktligen inte riktigt fram för skänkeln och blev lite ostadig i formen. Fick drygt 61% och kom någonstans i mitten.

    Nu har vi lite att träna på till nästa gång. 🙂

    /Åsa

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Synd att man inte får tävla UTAN stigbyglar :=), då hade jag varit glad. Jag gör ofta det på träning för att verkligen komma ner i sadeln men man måste så klart kunna rida lika bra MED stigbyglar också.

    Grattis till placeringen!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>