Hästtidningar och hur du kan få mer att läsa gratis

Igår kom Ridsport till oss prenumeranter och jag slog mig ner med den i soffan så fort jag kom hem.
Ibland står det rätt så mycket intressant i detta blad, ibland knappt något.

Det som jag tycker är roligt är att det väldigt ofta står artiklar eller annat om människor och/ eller hästar jag känner eller i vart fall har träffat; det blir ju så när man bor i hästtäta Skåne och i närheten av Flyinge och Falsterbo tex.

Jag har utarbetat ett litet ”system” med Lena och en arbetskamrat som gör att jag förutom Ridsport, som jag själv alltså prenumererar på, alltid har gott om tidskrifter att läsa.

När jag har läst ut Ridsport ger jag den till Lena. Lena i sin tur prenumererar på ”Tara” som hon ger mig. När jag ha läst ut Tara ger jag den till min arbetskamrat som i sin tur ger mig en massa olika ”skvallertidningar” som hon köper. När jag har läst ut dom ger jag dom till Lena.
Min Ridsport ger Lena efter genomläsning till en annan kvinna i stallet som förvisso inte bidrar med någon tidning till vår lilla ”litteratur-cirkel” men som vi har glädje av på andra vis; bla tar hon in våra hästar från hagen ibland eller ställer upp med andra stalltjänster.

Det här systemet gör att man dels slipper betala för en massa tidningar men kan läsa dom ändå och dels slipper en jäkla massa papper som först ska ligga och skräpa hemma och sedan fylla soptunnan :=). Återvinning kallas det :=)!

Förresten kan jag tipsa om en, för mig i alla fall, relativt ny tidning som heter HIPPSON.

När jag var på Falsterbo Horse Show i somras delades ett nummer av denna tidning ut gratis och både jag och Lena tog, oberoende av varandra vars ett exemplar.

När vi sedan kom att prata om tidningen visade det sig att vi båda funnit den förhållandevis läsvärd så nu kommer vi att dela på en prenumeration.

Annars så har det kommit massor av olika hästtidningar sedan jag var tonåring då det i pricip bara fanns ”Min Häst” och ”Ridsport” i tidningshyllorna.

Numera finns det alla möjliga skrifter med lite olika inrikningar inom hästeriet men i sanning så tycker jag att det mesta är tämligen ointressant, i alla fall för mig som halvblodsägare i allmänhet och dressyrryttare i synnerhet.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Det borde man vara bättre på, att dela tidningar. Ett bra sätt att få möjlighet att läsa lite fler intressanta tidningar.

    Hippson kan jag också rekommendera. Ett läsvärt alternativ till många av de andra hästtidningar som finns på markanden idag.

    /Åsa

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ett alternativ om man inte känner andra lässugna personer är att använda sig av biblioteken. I alla fall i Malmö kan man låna både en hel del hästböcker och dito tidskrifter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>