Efter regn kommer sol (tävlingsrapport)

Idag var jag och Arch och tävlade hos Landskrona ridklubb och eftersom jag var sista startande i sista klassen tyckte jag att jag kunde släppa ut hästarna på morgonen trots vissa storm och regnvarningar.

Våra hagar ligger ganska ”lä-igt” och mycket riktigt märktes inte mycket av de relativt häftiga vindarna när jag släppte ut gossarna.

Nöjd åkte jag hem och åt en god frukost samt sov ytterligare någon timme innan jag återkom till stallet och ett betydligt tristare väder. Blåsten hade avtagit men i stället vräkte regnet ner och hästarna såg ganska nöjda ut över att få komma hem till torra boxar och mat.

Efter att ha tävlat ”näst-gårds” flera helger i rad körde jag nu hela 5 mil till Landskrona, hela tiden med regnet smattrande mot bil och släp.

Eftersom jag BRUKAR ha tur med vädret (min gloria som drar solstrålarna till sig ni vet….) så hoppades jag på ett uppehåll tills det var dags för min ritt och jag blev inte besviken.

När jag hoppade upp i sadeln kom det bara några få regndroppar och under framridningen (mina sedvanliga 25 minuter) upphörde regnet helt. Det mest komiska var dock när jag red ut från ridhuset efter avslutad ritt; DÅ bröt SOLEN igenom för första gången på absolut hela dagen. Otroligt!

I förra tävlingsrapporten skrev jag att man aldrig kan veta vilket underlag man ska mötas av på en tävlingsplats och ack så rätt jag hade när jag författade dessa visdomsord!

När jag anmälde till Landskrona tänkte jag ”ja, de har i alla fall en väldigt bra framridning, hur mycket det än skulle regna så blir den inte djup eller tung och vattenpölarna som kan bildas traskar Archie obekymrat igenom”.

Väl på plats ser jag att underlaget på framridningen är fullständigt utbytt och det ser gropigt och tungt ut- min fasa (pga vrickningsrisken ).

Men det gick faktiskt hur bra som helst att rida fram även om jag som sagt brukar undvika underlag där det bildas som gropar efter hästens hovspår. Jag föredrar mer fast mark under fötterna.

Ritten inne på banan (LA:1) kändes ganska bra, inte på toppen av vår förmåga men absolut godkänt. Jag var mycket nöjd!

Glädjande nog räckte poängen till en 3:e placering, totalt var 4 ekipage placerade. Jag hade 67 %, var 3 poäng från 2:an och 17 poäng från vinnaren så jag behövde inte fundera på om någon eventuell miss kostade mig segern.

På bägge skänkelvikningarna fick vi betyget 6 men som jag redan har påpekat tidigare så passar oss detta program mycket bättre än LA:3 som har (för) långa skänkelvikningar.

Eftersom jag som sagt red sist i klassen så var vi hemma i stallet redan 1 timme efter avslutad ritt.

Mitt pris bestod denna gång av en vacker glastallrik, likadan faktiskt som jag fick förra året då Archie tog en av sina första (den första?) placeringar i LC.

Tallrikarna säljs ganska billigt i Ullared men ser mer exklusiva ut än vad priset indikerar och det är inte första gången jag noterar att ridklubbar verkar göra sina pris-inköp i just Ullared. Väldigt klokt tycker jag eftersom man där kan köpa snygga saker till en billig peng. Och det är ju roligare att få en fin prydnastallrik än (tex) ett hoppspö för 20:– som jag fick för någon månad sedan :=).

Så idag tackar jag Arch för en något för tidig födelsedags/namnsdags/ bröllopsdags-present (7 oktober) och ger honom som vanligt en välförtjänt vilodag imorgon.

Resultat: http://toolbox.svenskidrott.se/Downloads/40009/docs/Resultatlista_Häst_Dressyr_lokal_5_okt_LRK.html

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Hej Sanna!
    Tack detsamma får jag väl säga både vad gäller trevligt sällskap och dina egna placeringar! Och om det blir som vi diskuterade så lär vi får mer sällskap av varandra till sommaren vilket jag tycker hade varit superkul!

    Till övriga läsare:

    Världen är, som jag många gånger nämnt väldigt liten, och det har nu visat sig att Sanna inte bara är en tävlingskonkurrent och bloggläsare utan även mer eller mindre granne med undertecknad, dvs vi bor båda i Staffanstorp.

    Svara
  2. Åsa D

    Grattis till ytterligare en placering! Kul att höra att det går riktigt bra för er även i LA. Och vilket tur med vädret!

    Var själv och tävlade i lördags och vi hade omväxlande strålande solsken, molnigt och regn under hela dagen. Givetvis hade jag motsatt din tur och under båda mina framridningar började det regna. Dock var inte regnade det inte mycket och inte under långa stunder heller, så jag blev inte mycket blöt. Men det är ju så typiskt! Å andra siden hade det lika gärna kunnat regna hela dagen, så man får väl vara nöjd med det lilla.

    Lite rapport från min tävling… 🙂 Denna gång red jag en LC:2 och en LB:0. Efter att ha varit ganska vissen och trött i veckan, kändes P. ganska fin både under framridningen och de båda programmen. Jag är faktiskt riktigt nöjd att jag lyckades vända den lite tråkiga känslan jag haft under veckan, till en riktigt fin känsla under tävlingen. I LC fick jag 65% och kom precis utanför placering. I LB fick jag 60% och kom någonstans i mitten. Denna klass blev han nästan lite taggad men jag lyckades ändå fortsätta rida lugnt och utan att börja hålla i handen. Överlag är jag riktigt nöjd med helgen, och nu ska det hem och fortsättas med att träna övergångar. Det är nämligen där jag tappar en hel del av mina poäng! 🙂

    /Åsa

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    LB:0 är det enda LB-program som jag inte har ridit. Det brukar aldrig finnas i kombination med LA-klasser här, inte som jag har sett i alla fall.

    Absolut valigast verkar det vara att ha LB:2 och LA:3, detta jäkla LA_program :=) som jag helst vill slippa.

    Jättekul att det gick så bra för dig och om du har problem med övergångarna är det all idé att träna på dessa (många härliga ”gratispoäng” att tjäna). Du är långt ifrån ensam om att inte lyckas optimalt med övergångar, jag ser hur ofta som helst ryttare som inte visar den minsta skiftning mellan tex mellangalopp och arbetsgalopp så som det ska visas i många program (på snett igenom).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>