Ullared- en shoppingrapport!

Igår var jag, 3 arbetskamrater och en jättebil med tillhörande takbox i Ullared och shoppade i några (3½) timmar.

Som vanligt fylldes min kundvagn ganska snabbt men denna gången kunde jag i alla fall köra den obehindrat fram till kassorna; vanligtvis brukar jag få gå och hålla i det jätteberg som tornar upp sig ovanför vagnen och riskerar att ramla över andra shoppare.

Eftersom det bara var 5½ månad sedan jag var i Ullared sist så var mitt välfyllda lager av allt möjligt (framför allt hygienartiklar av olika slag) inte helt tömt så jag behövde inte köpa lika mycket som vanligt men jag gjorde ändå av med nästan 2500 kronor och fick köpt massor av billiga och bra grejer.

Nedan följer en liten shoppingrapport för den som är intresserad:

Stövelpådragare, 15 kronor (måste bara nämna att de nya Cavallostövlarna jag köpte på annons via Blocken för 1500 kronor är sååå bra).

Termobyxor, 99 kronor. Dessa köper jag på barnavdelningen (storlek 170). Det absolut BÄSTA plagg man kan ha i stallet när det är kallt. Går utmärkt att rida ut i också och är inte alls så otympliga som de termo-RID-byxor man kan köpa på tex Hööks (för 4-5 gånger så många pengar) !

Ridstrumpor, 10-25 kronor. I efterhand ångrade jag att jag inte köpte ännu fler än de 4 par jag köpte. Kvalitén är utmärkt sett till priset och det fanns snygga mönster och färger.

Raggsockar, 10 kronor och termostrumpor, 9 kronor. Har köpt dessa tidigare och de är både sköna och håller värmen jättebra.

Dressyrspö, 40 kronor. Även detta en produkt som jag brukar köpa 1-2 stycken av varje gång jag shoppar.

B-vitamin-dunk, 119 kronor. Har flera dunkar hemma men det är en ”bra-att-ha”-produkt liksom

E-vitamin, 1 liter, 99 kronor.

Denna gången saknade jag svarta gummiband och glansspray (brukar kosta 30 kronor), också sådant som är bra att ha ett litet lager av.

Den lille fick gummiboots med kardborrknäppning, rejäl kvalité, kostade 29 kronor/ par.

Jag lyckades undvika att titta på täckena alltför noga eftersom det ändå finns en gräns för hur många täcken man rimligen kan HA (och framför allt FÖRVARA). Men jag såg inga mega-fynd som tex i våras då jag köpte ett jättebra regntäcke till Arch för 195 kronor.

Inte heller ridbyxorna lockade denna gång; jag har redan 3 par som jag alternerar mellan (alla köpta i Ullared så klart).

Hade det funnits snygga vita schabrak hade jag gärna köpt några men det är nu något år sedan man slutade sälja de superbra, rejäla schabraken som då kostade 149 kronor. De som säljs nu är förvisso inte dyrare, snarare tvärtom, men kvalitén är därefter; tyget känns som en sladdrig trasa och man får känslan av att schabraket inte skulle överleva ens EN tvätt.

I klädesväg köpte jag bara 2 långärmade t-shirts i ett mycket tjockt, härligt bomullstyg för 80 kronor/ styck och en stickad poncho till samma pris.

Vad gäller kläderna i Ullared tycker jag att kanske 50 % är av sladdrigt, skrynkligt tyg som verkligen ser ”billigt” ut men man kan hitta några guldkorn då och då.

Köpte även en handväska i svart skinn för 70 kronor och 2 par vantar i ett gosigt (chinelle tror jag det heter?) garn för 13 kronor paret.

Trädgården fick en ny kratta för 7 kronor (löv-krattar-säsongen har tyvärr anlänt) och en sopborste för 13 kronor (exklusive skaft men dom kan man ju återanvända).

Annars blev det mängder av shampon, duschtvålar, tvättmedel, kryddor, hårfärg, deodoranter, tandkräm osv osv så nu är ”Birgittas hygien-hörna” åter fullproppad hemma :=).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Du måste ha många dressyrspö om du köper 1-2 varje gång du är i Ullared. Vad ska du med så många till? Stackars Archie som har en matte som gör av med så många spön;)

    Måste erkänna att jag aldrig har varit i Ullared men visst lockar det, helst hästavdelningen. Hygienprodukter och dylikt köper jag på ÖB, tror nog det är lika billigt.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ha ha! Jag nästan VISSTE att den kommentaren skulle komma!

    Så klart måste jag ständigt köpa nya spön eftersom jag piskar sönder mina spön på stackars Archie *GARV*.

    Skämt å sido har jag lyckats tappa ett spö och bryta av spetsen på ett (OBS! Jag FASTNADE i något när jag gick omkring med spöet och det var alltså inte i Archie jag fastnade *nytt garv*).

    Sedan vill jag ha minst 1 spö ”i reserv” om något skulle hända med det ordinarie.

    Jag har också alltid ett spö liggande i bilen så det inte glöms bort när jag åker och tävlar.

    Mvh PISK-GALNINGEN

    Vad gäller Ullared borde du åka dit; du som har både barn och flera hästar.

    Barnkläder och leksaker är superbilligt och häst-avdelningen har MYCKET av bra kvalitet (går inte att jämföra med Börjes tex).

    Hygienprodukter är väl som ÖB ungefär fast större utbud och fler kända märken.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>