Köp 2 hästar men betala för 1!

För ett tag sedan kom jag att prata med en ägare till en 5 årig ponny och denna förklarade att hästen var mycket lite riden eftersom den hade fått ett föl som 4 åring.

Att hästen fått föl var inte konstigt i sig; det konstiga var att ägaren hade köpt hästen utan att veta att den var dräktig och därför blev föl-överraskning desto större.

Detta samtal fick mig att tänka på en bekant som för några år sedan råkade ut för en liknande historia.

Bekanten fick låna ett sto som man enligt uppgift inte hade lyckats få dräktigt. Bekanten skulle ha hästen till att tävla dressyr på låg nivå med och så skedde också; med stor framgång dessutom. Hästen placerade sig högt i sina starter och allt var till belåtenhet med undantag för att bekanten efter ett tag började tycka att hästen var lite väl seg att rida.Och inte att undra på! En dag fanns ett föl i boxen och hästen var då alltså både riden och tävlad mer eller mindre in i det sista!

Samma sak hände förresten vår egen ridskola också!

Vi köpte en ponny till lektionsverksamheten och efter ett tag så fölade den i hagen!!!!

Våra lektionshästar brukade förr tillbringa sommarmånaderna i Falsterbo (det var vår sommarfilial så att säga) och där gick de i hagen på nätterna ibland. Och en morgon när personalen kom till hagen och tyckte att det verkade lite tumultartad bland några av hästarna såg den anledningen: ett friskt och välskapt föl vars mamma alltså också blivit riden hela tiden! Givetvis visste ingen att hästen varit dräktig men det gick ju bra ändå!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Åsa D

  Undra om inte detta egentligen är förhållandevis vanligt ändå??

  Jag vet två liknande händelser i närheten. I ena fallet hade den lokala ridskolan köpt en nyimporterad ponny från en hästhandlare, och plötsligt stod ett föl i boxen en morgon. I andra fallet var det en tävlingsryttare som köpt en hopp-ponny, också av en nyimporterad ponny från en hästhandlare (dock inte samma). Ponnyn tränades och tävlades hela tiden tills det plötsligt en morgon stod ett föl i boxen.:-/

  Ridskolan tyckte det var lite roligt för barnen med ett föl (även om stoet fick tas ur verksamheten ett tag), men tävlingsryttaren som ville ha en ridhäst blev MYCKET besviken.

  Inte direkt roligt att vara häst heller… 🙁

  /Åsa

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Hi hi…ja, man läser ju till och med om MÄNNISKOR som trott att de fått lite magknip typ och så… plupp…så har det kommit ut en bibis i stället :=).

  Fast det är nog vanligare i hästvärlden ändå…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>