Veckan som gått

Så här härligt såg äppelträdet ut för knappt 2 månader sedan!

Nu ser det mindre härligt ut :=(!

En pions…..


uppgång….


och….


fall!

Under veckan som gått har jag märkt ännu fler tecken på att hösten obönhörligen är här.

En morgon var det så kallt (+ 2 grader) att jag fick skrapa vindrutan innan jag körde iväg till stallet och det är numera väldigt mörkt när jag går ner med hästarna till hagen vid 06.30-07.00. Som tur är vet vi alla tre vart vi är på väg för man ser banne mig inte mycket eftersom vi inte har någon belysning på delar av vägen.

I mitten av veckan klippte jag om Archie eftersom han började svettas mycket. Hans päls hade förvisso bara vuxit ut väldigt lite men tydligen tillräckligt för att han skulle bli varm.

Och eftersom jag är allergisk mot intorkad hästsvett och Archie dessutom går direkt ut i hagen efter morgonridpassen och jag inte vill att han ska stå blöt utomhus (även om han har täcke) så var det bara att ta fram klippmaskinen.

Denna gången gjorde jag något som jag inte gjort på över 10 år: jag helklippte benen! Första och enda gången jag dittills hade gjort detta var på Heron och med en liten Moser Rex klippmaskin som det tog typ 4 timmar att klippa hela hästen med. Det var såååå omständigt att klippa benen och på Herons svarta och relativt korthårliga ben syntes det knappt ATT jag hade klippt så jag bedömde detta enda försök som extremt onödigt arbete som jag därför aldrig upprepade.

Décima hade betydligt hårigare ben och skulle inte tagit skada av att få dom helrakade men denna i övrigt milda och genomsnälla häst var så kittlig när man försökte klippa benen att det var lögn i hel..ete att, utan risk för sitt eget liv, klippa annat än ner till framknäna. Och bara DET tog hur lång tid som helst eftersom man fick jaga hästen runt på stallgången samtidigt som man skulle försöka undvika att bli både sparkad och biten (!).

Men eftersom Archie är självutnämnd staty vid klippning och eftersom jag numera har en långt mer snabbtklippt maskin så tänkte jag prova att raka av allt på benen och det gick faktiskt både lätt och snabbt.

Ridpassen under veckan har kännts bra, framför allt ett pass i ridhuset var nog ett av de bästa jag ridit någonsin. Ridhuset var nyharvat och botten ovanligt sviktande och Archie dansade fram. En underbar känsla som jag ska försöka att hitta tillbaka till så ofta som möjligt.

Min egenhändiga hoppträning fortsätter och även där tycker jag att Archie sköter sig utmärkt.

Tävlingen i lördags var också den till belåtenhet eftersom jag även där lyckades få till lite mer ”power” inne på banan även om det blev lite olydnad i LA:n.

Nu återstår 1 månad av tävlingssäsongen och sedan vill jag varva viloperioder med att göra Archie redo för lite högre LA-klasser (LA:4- LA:6).
Veckan avslutades med en uteridning då jag red på den lille och hästskötar-Lina på Archie. Lina rider Archie fantastiskt bra och sitter mycket bra i sadeln så det är en ren fröjd att rida bredvid (på nååågot lägre nivå bokstavligt talat) och beskåda detta tjusiga ekipage.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hille

    När jag fyllde år förra vintern fick jag av min sambo en riktigt bra pannlampa av märket silva (sälja i sportaffärer). Det rekommenderas, perfekt för in- och uttag i hagar o promenader i mörkret. Den lyser inte med ”ficklampsstråle” som billiga pannlampor gör utan lyser upp hela omgivningen. Min har två olika starka ljus+blinkande+rött ljus. Jag är mycket nöjd med den och den är användbar vid många tillfällen, så det är ett tips om du behöver inspiration till önskelistan till jul =9

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>