Tävlingsrapport

Idag var Archie och jag hos Lunds Civila Ryttarförening, den ridklubb där jag förra året fick en gummiskrapa (!) i pris om ni minns. Otroligt att det har gått ett år sedan vi var där sist, tiden går verkligen (för) fort.

Under min LB:2-ritt njöt jag verkligen; har sällan haft så bra känsla och Archie kändes luftig och fin i sina rörelser.

Jag har ju mer och mer försökt att komma till denna känsla på träning; dvs att verkligen rida fram en bra trav och nu verkar jag tidvis kunna göra det inne på tävlingsbanan också.

Min ridning på tävling brukar ju alltid vara korrekt vad gäller vägar och lydnad men det kan säkert se lite ”såsigt” ut ibland, dvs man skulle önska mer ”elektricitet” i hästen. Men jag börjar alltså komma dit och det är mycket roligt och säkert också NÖDVÄNDIGT; det går inte att rida lite högre klasser med en häst som halvsover :=).

Tyvärr räckte inte poängen till placering men jag är som sagt otroligt nöjd ändå och ska försöka hålla minnet av den härliga känslan inne på banan vid liv så att jag kan ta fram den ridningen hela tiden.

I LA:3 kändes Archie inte fullt så laddad men banan var nyharvad och lite tung så med dessa förutsättningar tyckte jag att han gjorde en helt klart godkänt program. Inga tramserier som förra lördagen :=).

Eftersom jag red som nr 2 och det återstod ca 30 ekipage innan klassens slut (den håller på ännu och skulle vara slut vid 19.30) så körde vi de 2 milen hem och nu ska jag ta mig en eftermiddagslur i soffan. Får ringa och kolla resultatet senare! *

Nästa helg är det inga tävlingar; då står en uteritt med Lena på schemat i stället.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

* Fick precis veta att jag varit 7 poäng från placering i LA:n. Bra i och för sig med retligt att det så ofta är de dåliga betygen på skänkelvikningarna som mer eller mindre kostat placeringen. Fast om jag ska vända på resonemanget så verkar det ju som att jag kommer att ha stora chanser till att placera mig oftare i LA om jag ”bara” (hmmm….) får till skänkelvikningarna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>