Mer från Ryttargalan!

Så här i Ryttargalans sista skälvande minuter återstår bara några få priser att delas ut och vi börjar med dom som inte får så fina priser av mig:

Årets surkart är (var) FIDO, en anonym skribent som skrev vassa och insinuanta kommentarer till mina inlägg ända tills jag lät meddela att jag skulle cencurera otrevliga inlägg framöver. Sedan dess har inte en bokstav kommit från denna person.

Årets mask skänker jag till alla som slentrianmässigt avmaskar (= sprutar in GIFT) sina hästar vare sig det behövs eller ej. Jag vet folk som avmaskar hästar som inte gått i gräshage på 10 år och jag undrar i mitt stilla sinne om de tror att mask-angrepp är ett luftburet virus?

Årets fläkt ger jag till hästarna tillhörande de ryttare som envisas med att rida med ländtäcke i varma ridhus. Ni behöver kylas ner!

Årets rulle silvertejp ges till alla som envisas med att släpa med sig gnyende/skällande/hoppande hundar på läktarna. Silvertejpen kan ni med fördel vira in valda delar av hunden med så att den inte stör.

Nog med trista priser nu och vi går över till:

Årets dammsugare måste bli Birk som har en förmåga att finna, om inte en nål i en höstack så ett höstrå på en gödselstack.

Årets lärkvingar sitter på undertecknads kropp! De flaxande skänklarna har fångats på film och efter att ha skådat detta elände så FÖRSÖKER jag numera att sitta mer stilla med skänklarna.

Årets fyrhjulsdrift har jag önskat mig vid ett par tillfällen i år. Även om jag älskar min automatväxlade V 70 så hade fyrhjulsdrift absolut underlättat vid vissa tillfällen då jag hamnat i diverse sörjor på tävlingsplatser.

Årets finaste hage finns på Yddinge Farm där Archie och Birk tillbringade sommarlovet och dit vi hoppas få återvända nästa sommar.

Även årets anka, Ankis finns på Yddinge Farm. Min älskling…..

Årets fotograf är hästskötar-Lina som både fotograferat och filmat oss in action.

Till årets tidning utser jag Hippson som till skillnad från många liknande alser innerhåller mycket läsvärt.

Årets hästaffär måste bli Ullared (GE-Kås). Ni som har möjlighet att åka dit bör absolut ta chansen. Täcken och ridbyxor (för att ta två av mååånga exempel) är extremt prisvärda och av bra kvalité.

Årets stämningshöjare är vita lindor. Vira på 4 stycken på hästen och du känner dig genast mycket proffsigare (och rider förhoppningsvis därefter).

Årets äpple ger vi Archie eftersom våra egna och grannens äpplen börjar ta slut efter 4 månaders idogt fodrande. Vem har sagt att hästar inte bör äta äpplen?

Årets look-alike är min vän Anns häst Clöver, även kallad Archie 2 (Archie i sin tur kallas av oss ibland Clöver 2). På bild går det nästan inte att skilja dom åt!

Årets bantingstips för de som har svårt att hålla vikten är att köpa en extremt dyr ridkavaj och/ eller ridstövlar som passar PRECIIIIS, dvs sakerna blir oanvändbara om man går upp 50 gram i vikt. Har man lagt 5000:– på ett par stövlar så ser man till att kunna använda dom (tror jag).

Årets julklapp gissar jag blir de gräsligt fula Malin Baryard-stövlarna som verkar sitta på var och varannat ponnybarns fot. Tack och lov slipper man se dessa hutlöst dyra gummi-skor på dressyrtävlingar!

Årets trippelpris, en tavla av den italienske konstnären Arcimboldo, en videofilm med skådespelaren Miki Manojlovic och en bok om Karlsson på taket (boken kan bytas ut mot en tub Karlssons klister) ger jag till alla speakers som förtjänstfullt lyckats uttala både mitt och Archies namn utan att vricka tungan. Vill ni inte ha trippelpriset kan ni byta ut detta mot en weekend i Vadstena och titta på klostret grundat av min namne, den heliga Birgitta.

Slutligen vill jag ge årets bukett rosor till alla de som hejar på mig och Archie, som alltid har ett vänligt ord över och som inte visar missunnsamhet, avundsjuka eller skadeglädje. Ni är bäst!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. FIDO

    Hej Birgitta, FIDO här!

    Ser att du har lite funderingar över vart jag tagit vägen. Jag har befunnit mig utomlands under en period och har inte alls haft något intresse av att läsa din blogg. Jag har inte heller sett att du skrivit att du skulle cencurera kommentarerna. Jag ser av ditt senaste inlägg att du inte alls uppskattat vad jag skrivit :-). Vi är på så olika nivå i vår ridning så jag kommer inte att skriva fler kommentarer till dig. Lycka till i fortsättningen!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag brukar alltid svara de som skriver till mig men för en gångs skull tycker jag nog att Fidos kommentar svarar aldeles utmärkt för sig själv.

    Fast det var ju för väl att Fido så lämpligt återkom från sin ”utlandsvistelse” *SKRATT* så att ingen behöver fundera över varför människan inte hörts av.

    HEJ DÅ FIDO!

    Svara
  3. Anonymous

    Nu undrar jag och kanske fler med mig…. vinner du inget pris själv? (förutom spegeln)
    Du av någon borde få något som envist tränar din häst i alla väder, tar hand om honom på bästa sätt och dessutom informerar oss andra vad som händer och sker i eran vardag.

    /http://latin.bloggagratis.se/

    Svara
  4. FIDO

    Vad är det komiska i att jag varit utomlands? Jag och min man har rest runt i USA under några veckor. Att jag så ”lämpligt återkom efter min utlandsvistelse” beror på att min väninna, som för övrigt bott i vårt hus och tagit hand om mina hästar och mina katter, berättade för mig att du ”frågat” efter mig. Då tyckte jag att jag kunde meddela dig varför jag lyst med min frånvaro ;-). Dessutom har jag ju vid ett tidigare tillfälle skrivit att jag inte längre skulle kommentera dina inlägg.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jag rodnar….

    Men du…du vet väl att ”den som gapar efter mycket….”.

    Och eftersom jag redan vunnit den absolut högsta vinsten när jag köpte min svarta stjärna så tycker jag att det vore förmätet att önska mig ÄNNU mer :=).

    Svara
  6. Anna

    måste ju säga att jag inte riktigt kan förstå varför du sitter och gapar om att folk inte kunde kommentera dina inlägg hit och dit. det kanske aldrig slog dig att folk tröttnar nog att kommentare i en blogg där man bara får otroligt spydiga till svar och att sen nämna lite senare att det var skrivet med skämtsam ton.

    och att du sen kan skriva ett inlägg där du tydligt beskriver exempelvis din ridning för att sen, efter att ha fått en kommentar som ifrågasätter denna ridningen, säga att du antagligen överdrev en smula. kanske lika bra att låta bli att överdriva från början?

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Hej Anna!
    Att jag ”gapade” (ditt citat) om att folk inte kommenterade inläggen berodde framför allt på att några läsare som jag träffade IRL (läs: i stallet) påstod sig ha författat inlägg utan att jag kunde läsa dom. Om det sedan var fel på deras datorer, min blogg eller annat det vet jag inte men nu kommer det ju kommentarer igen.

    Att man skulle få ”otroligt spydiga svar” (åter igen DITT citat) av mig kan jag faktiskt inte hålla med om. Jag tycker att jag tvärtom har FÖRSÖKT att svara så neutralt eller skämtsamt som möjligt trots att jag i MIN TUR tycker att jag av vissa har fått otroligt spydiga kommentarer (som av dig tex). Men visst; om du tycker att jag har varit spydig så kan jag inte ta ifrån dig DIN känsla.

    Jag ska försöka att tänka på att inte överdriva så mycket i fortsättningen och inte skriva

    ”Jag red TUSEN skänkelvikningar” eller ”Jag red i en EVIGHET”.

    Jag vill ju inte bli anmäld för djurplågeri gudbevars *SKRATT*!

    Tack för din kommentar förresten!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>