3:e gången gillt…jag menar…KLIPPT!

Gåta:
Hur bantar man en häst 50 kilo på 1 timme?

Svar:
Man klipper den :=)!

Spontanitet är inte en egenskap som jag förknippas med men i eftermiddags i stallet fick jag en plötslig ingivelse och beslöt att göra det jag märkt gör en viss skillnad i hästens hull (visuellt i alla fall): jag klippte Archie för tredje gången i höst.

Nu kan jag lika gärna säga det direkt; hade jag inte haft en egen klippmaskin och en häst som står som en staty vid klippning hade jag troligen låtit bli men faktum är att Archie, trots den objektivt sett skrattretande korta pälsen redan innan klippning ändå blir svettig när jag rider i ridhuset.

Vi har i Malmö-trakten fortfarande ca 10 plusgrader de flesta morgnar/förmiddagar och vårt stora ridhus är extremt välisolerat. Även jag svettas och kan rida i t-shirt trots att jag i grunden är mycket frusen av mig.

Så jag ”klippte till” idag och genast såg Archie mycket smäckrare ut och då inte bara pga de ca 200 gram hästhår som jag lyckades skrapa av honom.

Min erfarenhet är faktiskt att hästar med vinterpäls kan se i vart fall lite fetare ut än vad de egentligen är så jag skulle verkligen inte rekommendera någon att börja banta sin häst innan man har tagit av vinterpälsen och sett vad som faktiskt döljer sig därunder.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Jag har bara klippt Misty en gång i år men det börjar bli dags igen. När jag klippte blev det en hel papperskasse fullproppad med hår. Märks att ponnygenerna slår igenom. Det blir mer hår när man klipper Mistys ben än det blir när Y här i stallet klipper hela sitt 170 höga halvblod

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ja, något konstigt är det :=).

  Jag har aldrig klippt Archie 3 gånger på en vinter men frågan är om det inte blir FYRA gånger i år.

  Och den lille klipptes bara 2 gånger förra året men kommer säkert att behöva en tredje klippning innan året är slut.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>