Veckan som gått

Under veckan som gått har det regnat ovanligt mycket och för första gången på….”tusen år” (som jag brukar säga) så lät jag bli att släppa ut hästarna 2 (T V Å) gånger på en och samma vecka pga hällande ösregn.

Jag får alltid så himla dåligt samvete när jag inte får ut hästarna men samtidigt så försöker jag förnuftsmässigt intala mig att de hellre står och äter mat i sina varma och torra boxar än står och piskas av oavbrutet regn i flera timmar.

På grund av regnet har det också varit ganska fuktigt i stallet och jag har fått återinvestera i en sk ”torrboll”.

”Torrboll” är, för er som inte vet inte undertecknad (ha ha ha) utan en behållare som samlar upp fukt. Mycket effektiv och jag kan varmt rekommendera den till era stallskåp.

För många år sedan fick jag några mögelfläckar som aldrig gick bort på min dåvarande dressyrsadel och det vill jag verkligen få igen.

Träningsmässigt finns det inte så mycket nytt att rapportera om, det mesta går sin gilla gång.

På tävlingsfronten kan jag berätta att Archie gjorde sina sista starter för i år i lördags då vi red våra vid det här laget klassiska klasser LB:2 och LA:3.

Archie gladde mig oerhört genom att avsluta säsongen på bästa vis, dels genom en placering i LB och en ”nästan-placering” i LA (blev 8:a och 6 fick pris) men framför allt på det sätt som han gjorde det; med en härlig spänst (tom domaren i LA:n påpekade något i stil med ”du har en positiv häst”.

Nu blir det inte fler LB starter för Archie. Jag räknade ut att han varit placerad i 86 (!!!!) procent av sina LB-starter i år, kan man vara annat än nöjd?

Vad hittade vi mer på i veckan….?

Jo, Archie blev klippt för 3:e (!) gången, jag skickade in maskprov på honom och den lille (båda ”nollade” glädjande nog) och jag gjorde en extra-beställning på mer halm (dvs totalt 50 halmbalar/ vecka- snacka om storkonsument).

Vi fick morötter så att det räcker och blir över (läs om detta i föregående inlägg), jag plundrade grannens äppelträd på de sista frukterna (räknade ut att mina och grannens äpplen totalt räcker i nästan 5 månader/ år- inte illa!) och en mindre bantning/ matjustering (läs: mindre havre) har ”drabbat” Archie.

Veckan avslutades i sedvanlig ordning med en härlig uteritt tillsammans med Lena och Birk, denna gången utan varken hagel eller regn trots att det kom stora mängder av just regn och även hårda vindar under resten av dagen.

Jag vilar förresten inte Archie dagen efter tävling så vida tävlingen inte infaller på en söndag (måndagar är Archies ordinarie vilodag).

Det gjorde jag nästan alltid med de andra hästarna men jag har insett att Archie inte behöver denna paus.

Jag är ju den första till att hävda att våra små tävlingar är mindre ansträngande än ett vanligt dressyrpass så då vore det ju att säga emot sig själv om jag valde att vila hästen efter en tävlingsdag.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Torrbollen är perfekt till allt möjligt! Rekommenderar den till hundägare att ha i bilen på vår/höst när det lätt blir lite fuktigt. Perfekt också i badrummet med lite dålig ventilation. Ibland brukar jag fundera över ”restprodukten”. Det blir ju som en kaka med kristaller eller ibland en lite slemmig sörja (beroende på hur länge burken stått). Hur bra är det att spola ned det i avloppet egentligen? När man spolar varmt vatten på ”kakan” blir den ju upplöst men jag antar det kan stelna till igen. Hm, det kanske står på kartongen vad som gäller…

  För övrigt tycker jag att hästarna ska ut en stund oavsett väder men om man kan göra någon annan aktivitet må det väl vara hänt med en innedag om regnet står som spön och hagen bara är en lerpöl.

  Hälsar
  Prick
  🙂

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ja, i vanliga fall håller jag absolut med ang utevistelse. Det ska MYCKET till innan jag ger avkall på dessa timmar.
  Lena, Birks ägare blev faktiskt lite sur då jag prioriterade annorlunda 2 dagar på en och samma vecka och då blev jag faktiskt GLAD!
  Hellre att hon blev sur än att hon är som vissa andra hästägare som ojar sig över att hästen råkat få en regndroppe eller vindpust på sig.
  Sedan var hon väl inte sur på MIG precis utan snarare på VÄDRET :=).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>