Vem är vem?

En av mina bästa/sämsta (välj själv) egenskaper är att jag är väldigt nyfiken och ibland tror att andra människor också är det (vilket bekräftas av att min pappa är exakt likadan och motbevisas av min moder som är min totala motsats).

Hur som helst tänkte jag att någon kanske är lite nyfiken kring om/hur jag känner de som ibland kommenterar på bloggen och om jag vet vem dom är.

Givetvis får var och en själv berätta närmare detaljer om er själva om ni vill men jag tänkte ändå ”avslöja” lite om folket här :=).

Lina: min gymnasiestuderande hästskötare som jag nu plågat i flera år men som ändå står ut. Hon började sköta Décima och var väl inte helt sprudlande av lycka då den milda, personliga Décima ersattes av den då väldigt opersonlige Archie (hur kunde vi någonsin tycka detta Lina???) men nu misstänker jag att den svarta busen har erövrat stora delar av hennes hjärta också.

Sofia: Vuxen lektionsryttare hos oss sedan länge.

Corre: en tjej som jag känt sedan hon var ”tre skitar hög” och som hade en privatponny på vår ridskola. Vi har inte träffats på några år och Corre har aldrig sett Arch IRL.

Emilia: också ägare av en Akribori-avkomma och har tidigare stått i samma stall där jag fortfarande står kvar.

Ann och Keb: Mina dressyrridande väninnor som jag känt i kanske 10 år och som jag ursprungligen lärde känna via ett hästforum på nätet. Vi träffas inte så ofta pga långa avstånd men när vi gör det; oj,oj,oj vad munnen går på oss. Då måste ”allt” avhandlas eftersom det kan dröja tills vi ses nästa gång. Vi kan också i perioder maila flera gånger per dag för att dela med oss av glädje och sorg med våra djur (eller ”bara” efterfråga tips och råd). Ann har sett Arch (och Décima) IRL vid ett tillfälle, Nina aldrig.

Minstral: En tjej som jag endast träffat vid ett tillfälle men som bor i Skåne precis som jag (några mil ifrån mig). Vi ”känner” varandra från samma hästforum enligt ovan.

Hille: också hästforumsbekant som jag träffat på en IRL-sammankomst vid ett tillfälle.

Scilla, Navajo och Prick: också hästforums-”bekanta” som jag aldrig träffat IRL.

Bernie: har jag träffat en gång för många år sedan då ovanstående hästforum hade en IRL-träff.

Som synes så är merparten av de som inte skriver anonymt personer som jag ”känner” på ett eller annat vis och eftersom jag är så nyfiken som jag nämnde i början av inlägget så vet jag mycket, mycket mer om alla men låter ändå var och en berätta det dom vill, om dom vill, om sig själva.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bernie

    En totalt hästgalen hippokondriker.
    Brukar hänga på samma hästforum som Birgitta. Dock inte lika frekvent skrivande. Har fått många goda bekanta, kontakter och till och med arbete genom detta forum.

    För att få veta mer om mig och min verksamhet besök http://www.bergshyttan.se
    Webmaster är fö ännu en hästforum kändis Madick. Passa på att kolla in hennes läckra bilder.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Madick är den som jag brukar skicka hästarnas träckprov till för analys. MKT billigare än ”kolla masken” och man fàr svar samma dag med rekommendationer kring hur/ om man behöver avmaska.

    Jag vidarebefodrar gärna hennes mail om nàgon är intresserad.

    Svara
  3. Prick

    Det är det som är så hääärligt med Internet. Man kan vara rätt anonym, alltså. Inte för att jag inte står för mina åsikter men för att världen är så liten. Fast ibland är jag i närheten av Malmö för jobbets räkning så akta dig Birgitta, rätt som det är tittar en Prick in i stallet 🙂 och i så fall lovar jag att säga vem jag är!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Detta har jag råkat ut för flera gånger.

    Några gånger har folk varit i stallet/ute vid hagarna och tittat på Décima. Detta har varit under dagtid då jag jobbat och jag har inte fått veta det förrän i efterhand.

    En gång dök tidigare nämnda Madick upp efter att jag preciiis hade avslutat ett ridpass. Jag minns att jag med min knäppa humor sa något i stil med ”det var tur att du inte kom 10 minuter tidigare. Nu har jag hunnit knäppa av mig stjärnsporrarna och torka blodet från hästen”.

    Jag har ju även träffat MASSOR av andra ”internetfolk” i stallet men då har det varit överenskommet sedan tidigare. Och faktiskt ALLA gånger supertrevligt!

    Svara
  5. Minstral

    Jag bor ute på landet och har ridhästen Misty och tre shettisar. Min make har ardennerhästar och pysslar med avel.
    Jag är uppväxt i Malmö och har faktiskt under en kort period ridit på MCR, men det mesta av mitt ridskoleliv tillbringades på ÖRS.
    Har lärt känna Birgitta på ett hästforum som har bytt namn och skepnad genom åren.
    På nätet tror jag att jag ibland kan uppfattas som ganska vass i tonen men det är för att jag egentligen inte ”gör mig” så bra på nätet. Irl är jag väldigt snäll och den vassa tonen har ofta en tillhörande glimt i ögat eller ett leende.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Ja, eftersom vi haft våra ”duster” på nätet vid något tillfälle kan jag skriva under på att du inte är så ”vass” IRL (i alla fall inte då vi träffades)men det gäller väl för undertecknad också :=)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>