Jesus-Archie

Igår insåg jag att jag måste revidera min teori om hur Archie kan ha fått fång.

Jag trodde ju att det, i kombination med överutfodring av havre, kunde bero på ätande av möglig halm då vi för ovanlighetens skull haft ganska många dåliga halmbalar. Det är givetvis inte så att jag har strött med denna halm medvetet men vissa balar har sett helt ”friska” ut men så har det ändå dolt sig mögliga partier inne i balen som jag inte har sett när jag har strött på morgonen (mörkt i stallet).

Hur som helst så har jag nu börjat vänja in Archie på halm igen, detta efter att veterinären tyckte att han inte behövde stå på spån sedan han blev frisk.

Och min tillvänjning har bestått i att jag har lagt in en FIN halmkaka i boxen på kvällen så att Archie skulle kunna dryga ut sin nerbantade kost med denna.

Resultat:

Archie är som Jesus som lyckades utfodra tusentals människor med 5 fiskar (eller hur det nu var….jag är ateist så jag har inte så bra koll på religionshistorian):

Av en halmkaka har Archie i princip lyckas strö upp hela boxen! Det är halm överallt :=)!

Av detta följer att han rimligtvis inte känner någon större halmätar-längtan och om han inte vill äta EN halmkaka nu när han bantar så tror jag knappast att han åt mer halm då han hade fri tillgång på ensilage.

På tal om att äta halm förresten:

Minns min första häst Menelli….

Jag köpte henne direkt från ett bete och hon kom alltså hem till ”min” ridskola och blev installad i en box efter att ha gått ute dygnet runt, gud vet hur länge (hon reds samtidigt dock).

Hur som helst…efter den första natten i vårt stall fick jag en chock då jag kom på morgonen. ALL och jag menar ALL halm var uppäten!!!! Det måste ha varit en stor omställning för Menelli att inte kunna beta dygnet runt :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>