Röd svans

Även om jag ofta stolt berättar om Archies tjocka, vågiga svans med inslag av röda slingor är det inte någon missriktad fåfänga som gör att hans hår nu består av extra mycket röd färg.

Jag målade hela boxen häromdagen och skrattade lite när jag såg en stor röd fläck i Archies fejs, förmodligen hade han pillat på någon vägg som ännu inte torkat.

Fläcken har redan skavts av men igår såg jag att även svansen fått sig en del stänk av den röda färgen. Det kommer säkert också att gå bort snabbt- färgen är vattenlöslig men nu vet ni som eventuellt besöker den svarte gossen vem/vad som är boven i dramat :=).

Detta får mig förresten att tänka på en fd stallkamrat som hade en isabellfärgad häst med kritvit svans. Eftersom hästägaren var FRISÖR hände det faktiskt att folk frågade om han hade färgat hästens svans; den såg liksom väteperoxidbehandlad ut à la Pamela Anderson :-)!

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Haha jag och Michelle skrattade åt hans extra röda svans igår 😉
    Då hade han även en liten fläck vid mungipan!

    Svara
  2. Prick

    Utan att kommentera den röda svansen eller svansar över huvud taget vill jag ändå passa på att ge lite feedback – din blog innebär alltid trevlig läsning och en stunds avkoppling i den vardagliga stressen =). Hoppas att du snart är ute på banorna igen!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Åhhh så glad jag blir! Tack!

    Fick en jätteoförskämd kommentar på bloggen (anonym så klart, vad annars) om Archie i förra veckan och raderade för första gången hela ”skiten”. Någon måtta får det vara….

    Så det är roligt att få beröm också och inte bara anklagas för att vara en sporr-jagande galning som sitter på sin sega, övergödda häst som släpar benen efter sig *GARV*.

    Vad gäller att vi snart är på banorna hoppas jag detsamma. Har lite lösa planer men vill inte sätta dom på pränt ännu.

    Och imorgon ska jag berätta om en ny STOR glädje i mitt liv….spännade va´?

    Svara
  4. Nina

    Hehe, här uppe känner vi till en annan frisör som faktiskt GJORDE det!!!
    För över tio år sedan hade en välkänd hoppryttare i Norrbotten ett fuxsto som h*n ville bleka manen på.
    Detta gick dock inget vidare, eller, manen blev visserligen ljusare, men blekmedlet rann över halsen vid avsköljningen så hästen blev flammig på halsen också!!! Det var INTE snyggt och nämnda ryttare var annars superproper och dödspedant med alla grejor och hur de matchade, så jag kan ju bara tänka mig hur h*n kände sig…

    Svara
  5. Bernie

    Minns en (herr) bekant som istället för att fläta över manen på en sida använde permanent vätska för att få manen att ligga platt på en sida. Hästen överlevde och tog ingen skada. Den lyckades till och med vinna breeders i fälttävlan fast med ”inhyrd-pilot”.

    Svara
  6. =)

    Blekningsmedel funkar utmärkt för att få vita svansar att förbli vita. När jag tävlade med min ponny gjorde jag det minst 3 ggr om året. Hennes svans var svår att hålla vit annars. Hur tjusigt som helst! =)

    Svara
  7. =)

    Jag har köpt det i parfymerier eller väl sorterade matbutiker. Har användt det som är för extremt blondt resultat 😉
    Hennes svans blev vit som krita! =)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>