Veckan som gått

Under veckan som gått har jag och Archie tagit ytterligare steg mot en återgång till ”business as usual”.

Jag rider nu ungefär som vanligt och har också bokat min första träningstid för Birgitta (10/2). Det ska bli skönt att komma igång på allvar då jag vet med mig att jag lätt ”fuskar” då jag rider för mycket på egen hand. Jag gonar hellre in mig i en bekvämlighetszon där allt känns bra i stället för att pressa på lite mer även om det inte skadar att både jag och hästen blir lite ”darr-benta” ibland- det är så man utvecklas och kommer vidare.

Under veckan fick jag en trevlig present (ett schabrak) från klubben som tack för förra årets insatser på tävlingsbanan och det var nog tur att jag kände att jag hade varit tacksam för ”vad som helst” då det är gesten som räknas eftersom Archie blev lite ”bränd” av schabraket redan efter premiärpasset. Så den gåvan hamnar tyvärr i garderoben!

Jag har nu ställt Archie på halm igen och hoppas att han uppskattar det. Undersökningar har tydligen visat att hästar som står på halm ligger mer än de som står på spån och jag vill i detta fallet verkligen göra det jag kan för att Archie ska vila så bra som möjligt.

Min körpisk som inhandlades hos piskmakaren i Lund var ett bra köp och jag hoppas att med detta hjälpmedel förbättra de tidigare svaga sidvärtsrörelserna.

Veckan avslutades som så många gånger förut, fast det var nästan 3 månader sedan nu, med en härlig uteritt med Lena och Birk. Gossarna var lika snälla som vanligt och Lena och jag hann prata av oss om allt som hänt oss på senare tid. En skön stund!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Synd på schabraket! Kan det vara så att det fanns lite stärkmedel i tyget som behöver tvättas bort? En del hästar är känsligare på vintern då vinterhårremmen är sprödare. Du kanske ska låta presenten ta en tur förbi tvättmaskinen och göra ett nytt försök i vår?

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Du kan ha rätt Prick!

    Efter att jag ridit hade hela sadeln glidit fram på ett mycket konstigt sätt och det fanns en plätt stor som en femkrona som var lite ”blöt” (så som det kan bli när pälsen bränns). Som tur var försvann detta efter 2 dagar.

    Men jag kan göra ett försök igen efter ett tag och framför allt efter en tvätt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>