Veckan som gått

Under veckan som gått har det inte hänt något speciellt; det mesta har helt enkelt gått sin gilla gång.

Jo…jag återupptog min hoppträning i min ensamhet och det gick hur bra som helst även om hinderhöjderna var väldigt moderata.

Jag har också börjat rida mycket över cavalletti-serier efter ett råd jag fick av Birgitta på senaste träningen och även detta fungerar mycket bra.

Våren är absolut på ingång och det är märkbart ljusare på både morgnarna och kvällarna vilket är underbart. Snart kanske jag till och med kan SE var jag går när jag är ute med hunden 05.00. Just nu går vi mest på känsla :=)!

Vädermässigt har det varit flera plusgrader under hela veckan och även detta är mycket välkommet även om det nog kommer att dröja ytterligare veckor innan jag packar ner långkalsongerna för säsongen. Vad skulle jag göra utan dessa och mina termobyxor? (FRYSA!!!!)

Igår regnade det för ovanlighetens skull ganska mycket men som så ofta räddade min gloria både mig och Lena för precis när vi red ut så blev det otroligt nog uppehåll vilket vi var mer än tacksamma över.

När vi kom hem torra och glada efter vår trevliga ridtur mötte jag min ende ”medtävlare” på klubben, Sally 13 år, som hade varit och tävlat hoppning. För henne var dagen mindre lyckad i regnet och då deras hästtransport hade kört fast i lera och fått dras loss med traktor och jag fick genast en flashback från ungefär denna tid förra året då JAG och Archie råkade ut för samma sak på en tävlingsplats.

Vi stod som enda kvarvarande ekipage kvar på en genomlerig parkeringsplats bara några hundra meter ifrån en milslång sandstrand och jag var LIVRÄDD för att råka tappa Archie i mörkret då jag såg framför mig hur han skenade runt på stranden i evigheter utan att kunna lokalisera sig.

Efter många om och men lyckades en traktor dra loss min bil och släp men det satt hårt inne och släpet fick också vissa skador medan vi höll på.

Ja, det var ett riktigt äventyr och det enda som räddade situationen var att jag hade 2 rosetter (av 2 möjliga) med mig hem! Det uppvägde allt men jag kommer trots det att var mycket noggrannare när jag ska parkera på den tävlingsplatsen om några veckor!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Jag tänkte på dig och Lena under gårdagen när jag kollade ut genom fönstret och såg regnet. Men härligt att ni klarade er! 😀

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja det var helt otroligt vilken tur vi hade.

    Klockan 14.10 VRÄKTE det ner och jag bestämde mig för att ta på termobrallor och rida i hoppsadeln för att skona den nyputsade dressyrsadeln.

    Klockan 14.55 då vi red ut hade det slutat regna och det kom inte en droppen under hela turen! Hi hi…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>