Veckan som gått

Hände det något speciellt under den gångna veckan? Hmmm…..tänker….nä…inget som jag kan komma på så här på rak arm faktiskt.

Jag har tränat mycket dressyr och inriktat mig på skolor och lite galoppombytesträning. Med bägge delarna går det väl sådär; kan inte påstå att ”det sitter som en smäck” men kanske är det helt ok med tanke på hästens ålder, utbildningsståndpunkt osv?

Detta är en av många nackdelar med att vara ensam dressyrryttare på en trots allt hyfsat stor anläggning; man har INGEN att bolla idéer, träningsupplägg osv med och framför allt ingen som SER vad man håller på med mer än tränar-Birgitta och henne träffar jag ju bara 1 timme i veckan.

Tack och lov kan jag hämta mycket inspiration på annat håll (framför allt genom min dressyrvän Ann som skriver här på sidan ibland) men det hade ändå varit mycket roligare om man faktiskt hade någon IRL som man kunde träna ihop med. Jag är övertygad om att detta även hade gett positiva resultat på olika vis och inte bara varit ”kul” i största allmänhet.

Förutom dressyrträningen har jag också varit ute några rundor med Archie, vi har både skrittat ut, tömkört ute och promenerat med lilla Soya. Tömkörningen skedde i skritt (vi gick en lång promenad) och nu verkar ”jaga-svansen-leken” vara ett minne blott, i alla fall så länge vil håller oss till den långsammaste gångarten.

Veckan avslutades som så ofta med en trevlig uteritt med Lena. Det är så skönt att våra hästar, sina olika storlekar till trots, går så bra ihop och kan hålla samma tempo så att jag och Lena kan ägna oss åt ”veckans skvaller” och andra viktiga spörsmål :=).

Vädermässigt är det riktigt ”aprilväder” som råder trots att det bara är mars!

För någon dag sedan gick jag i full snöstorm på kvällen, blötsnön låg i tunga sjuk över mina kläder (läs: jag var dyngsur) och nästa morgon var allt helt borta, dvs barmark.

I lördags sken solen och det var riktig vårkänning, på söndagen föll regnet på morgonen.

Under kommande vecka ser jag fram emot ett Ullaredsbesök tillsammans med en gammal hästskötare, vi är lika stora GEKÅS-fans båda två så det blir nog skoj!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>