En shopaholics bekännelser!

Nej, jag syftar inte på boken eller filmen utan på gårdagens besök i Ullared, ha ha!

Som vanligt fick jag ägnat mig åt shoppning av stora mått och som vanligt gjorde jag hur många fynd som helst.

Så ni som är helt ointresserade av prisjämförelser och redogörelser av olika fynd man kan göra i Ullared kan sluta att läsa NU!

Eftersom jag tidigare inte haft anledning att titta efter HUND-saker på GEKÅS av den enkla anledningen att jag vid föregående besök inte varit hundägare fick jag igår en mycket glad överraskning då jag kunde konstatera att GEKÅS hundsortiment och priser är minst lika fördelaktiga som deras häst och ryttarsaker.

Jag var helt i extras, som en narkoman med fri tillgång på knark ungefär och visste knappt i vilken ände av hundavdelningen jag skulle börja.

Det fanns 6-7 olika hundschampo-sorter tex, alla superbilliga givetvis och jag köpte slutligen en 1 liters flaska från EKOL för 49:–.

Läderkoppel inköptes för 69:–, jättefint och såg ut ungefär som det jag ratat i ”fina hundaffären” i Staffanstorp där det kostade ca 200:–.

I fina hundaffären köpte jag tidigare i våras ett termotäcke till Soya för 255:– (dyrt för lite tyg tyckte jag då men det fanns verkligen inga andra täcken som passade, varken där eller i någon av de många andra affärerna i Malmö jag besökte), de DYRASTE täckena på GEKÅS kostade 99:–.

Jag fastnade för ett regntäcke med fleecefoder (snarlikt Archies faktiskt) för 49:– och det passade PERFEKT!

Bästa köpet var dock en hundsäng à la ”BIA” som i fina hundaffären kostar 600:– medan storleken STÖRRE kostade 299:– i Ullared!!!!

Själv köpte jag ett par URSNYGGA mörkgrå ridbyxor med ”gubbveck”” för 299:– och ett par enkla vita ridbyxor (Jacson) för 99:–. De vita ridbyxorna behövde jag egentligen inte just nu men för det priset är det bra att ha i reserv då just vita ridbyxor snabbt får fläckar som inte riktigt går bort tycker jag.

Körpisk kostade 49:– och dressyrspö 39:– så bägge inhandlades givetvis liksom en ventilationshjälm för 199:– som till skillnad från alla andra ”billighetshjälmar” jag någonsin köpt satt som gjuten. Jag, som inte klär i NÅGON typ av huvudbonader, skulle aldrig köpa hjälm för tusentals kronor vilket jag förstår att ryttare numera kan få för sig att göra så 199:– kändes verkligen som rätt pris för en BRA hjälm (har redan provhoppat med den på mig idag).

Snyggt dressyrschabrak för 99:–, antibitspray för 49:– och rejäla ridstrumpor för 10:–/ par avslutade häst/ryttardelen av besöket.

Ja, det finns som synes hur mycket pengar som helst att spara på att ta en tur till Ullared om man inte bor för långt ifrån och för mig och min medföljande kompis är det faktiskt inte på något vis ett ”besvär” utan snarare en kul grej som vi gör 2-3 gånger om året.

När det finns så mycket billigt att köpa lägger jag gärna en heldag på detta och slipper sedan i gengäld att ”ströhandla” till vardags. Jag kan ärligt säga att jag tex inte köpt en scahmpoflaska eller en tandkräm någon annanstans än i Ullared de senaste 3 åren och det passar mig perfekt. Jag veckohandlar MAT och toalettpapper en gång i veckan, that´s it i princip och den tid som blir över när man slipper springa i affärer lägger jag gärna på annat!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>