Veckan som gått

Inte heller den gångna veckan har bjudit på några större sensationer och det passar mig, vanemänniskan som tycker om att PLANERA, bra.

Veckans höjdpunkt var Ullaredsbesöket tillsammans med min ”gamla” hästskötare Petra (som skötte Heron åt mig för ”tusen” år sedan). Vi har båda samma inställning till shoppingen där- många människor kan inte alls förstå nöjet i att vandra runt i ett köpcentrum i TIMMAR och att dessutom SE FRAM EMOT detta.

Hur som helst gjorde jag massor av härliga hund, häst och människofynd! Mina nya gråa ridbyxor är bara sååå snygga, hjälmen sitter som gjuten och tröjorna jag köpte passar jättebra. Soya fick både ny hundsäng, nytt koppel, regntäcke, schampo, bajspåsar, en leksak som hon älskar och en massa grisöron att tugga på (URK).

Rid/träningsmässigt maler vi på med ungefär samma upplägg som de senaste veckorna. Jag försöker att variera arbetet mycket med både dressyrträning, uppsutten hoppning, travarbete över cavaletti på töm, longering och uteridning.

Nu när våren och därmed LJUSET har kommit in i våra liv igen börjar det lätta på stressfronten.

Medan det har varit mörkt både på morgnar och eftermiddagar och utepaddocken har varit oridbar har jag fått stressa ganska mycket för att hinna arbeta Archie i ridhuset på det sätt jag vill. Hoppning kan jag tex nästan bara ägna mig åt på fredagmorgnar när hinderna är kvar efter torsdagens organiserade hoppträningar (om jag inte ensam vill bygga upp x antal hinder och det HINNER jag helt enkelt inte- har ju ett arbete där jag bör infinna mig hyfsat tidigt på morgonen) och tömkörning/ longering får bara ske i det lilla ridhuset som oftast är upptaget alla tider utom på morgonen = jag MÅSTE göra detta innan jobbet osv.

Nu är det alltså både ljust ute igen och paddocken går att använda och därigenom behöver jag inte heller stirra omkring varje morgon för att hinna motionera hästen. Nu kan jag i varje fall rida ut, tömköra eller longera på eftermiddagarna och bara att kunna göra detta utan att ständigt snegla på klockan är jätteskönt.

Jag kan också välja att motionera Archie 2 gånger om dagen de dagar jag tycker mig orka detta och om jag bara hunnit med ett kortare pass på morgonen och även detta känns bra. Jag tror egentligen att man borde försöka göra detta ganska ofta, alltså motionera hästen 2 ggr/ dag, det hade säkert förbättrat mycket om man bara gör det på ett genomtänkt sätt och inte sitter och rider dressyr 1 timme per gång, typ.

Under kommande vecka ser jag fram emot att få en ny inackordering, Jennifer, som har skrivit några inlägg här på bloggen. Om jag har uppfattat saken rätt är Jennifer TÄVLINGS-(och således även TRÄNINGS)-intresserad och även om hon tävlar i hoppning så kan vi säkert utbyta ett tips eller två :=).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>