Lite bilder från dagens hundträning

Om man har ett helt stall med hundar kan man skaffa en sådan här :=). Hundtrailer! Visste faktiskt inte ens att det fanns….

Flera av dessa platta ”hjul” placeras runt den bana man vill att hundarna ska springa på. Hjulen drivs av ett bilbatteri och får snöret som går mellan alla hjulen att dra ”kaninen” (läs: en trasselsudd av något slag).

Hunden har fått tag på ”kaninen” (det vita bakom hunden) och loppet är slut (denna hund sprang ensam).

Innan start! Förväntansfulla hundar!
Loppet går (samtliga hundar här är hanhundar).

Målgång och hundarna fångas in.

Eftersom jag inte har något särskilt ”hästigt” att skriva om får ni hålla tillgodo med lite hundbilder i stället.

Pinsamt nog och typiskt mig tog jag inga kort på min egen hund. Får skylla på att det var svårt att ta några kort på henne i kort koppel (det var tyvärr koppeltvång på hela området) och att jag hade fullt upp med att TITTA när hon sprang. Loppen är tämligen korta, kanske max 300 meter så det är över innan man hinner blinka.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Efter första träningen så skulle jag väl snarare kalla henne talang är allroundhund eftersom hon, precis som ett annat svart djur jag har var, var fullständigt ISKALL. Hon fattade direkt vad det var frågan om, accepterade munkorgen trots att hon verkade jättestörd när vi satte på henne den osv. Men det är ju oerhört svårt att bedöma efter EN träning eftersom detta var på den ”lägsta nivån”, dvs hon sprang först ensam, sedan med en lika orutinerad hund om jag förstod saken rätt och sedan med några andra varav vissa mer rutinerade där hon var 2:a och 3:a i loppen.

    Typ om du jämför med löshoppning där man första gågen låter hästen hoppa som max 80 cm kanske. På den låga höjden och första gången kan vissa hoppa som kråkor och ändå senare vissa supertalang och andra kan hoppa superhögt över men sedan ändå bli rädda när hindret höjs rejält. Jag har sett alla varianter.

    Men enligt uppfödaren skötte hon sig bra och han är både extremt erfaren och dömer lopp själv så jag får hoppas att han inte bara ville smickra oss.

    Han skrev i alla fall så här i ett mail till mig i morse:

    ”Som du såg på träningen så sprang hon väldigt bra, rörde ingen annan så förutsättningarna är mycket goda” (de får inte slåss eller försöka leka med andra hundar under loppet, detta anses som ett stort fel).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>