Det finns en sysselsättning för alla (minsann)!

Jag har länge skojat om att det vore trevligt och bra om Soya kunde göra lite nytta när hon är med mig i stallet och inte bara sno Archies morötter, äta hästbajs och jaga småfåglar.

Och härom dagen såg jag ljuset!

Nu vet jag vad Soya kan förtjäna sitt levebröd på!

Tryffelhundar har ni säkert hört talas om men tyvärr har vi ingen tryffel vid stallet och dessutom är det markägaren som äger tryffeln så där hade vi inte haft något att hämta.

Men en benskyddshund….det har ni aldrig hört talas om tidigare va?

I närheten av där jag och maken bor finns det en nerlagd järnväg och många ryttare utnyttjar banvallen till att rida på. Jag vet inte hur slarviga dessa ryttare är för den mängd boots, senskydd och bakbensstrykkappor som Soya kommit släpandes på tycks oändlig.

Och när Soya följde med till hagen med mina hästar häromdagen insåg jag hennes kall!

Vi hann inte mer än komma fram till gossarnas hage förrän Soya flög in i den och kom utrusande med en av Birks boots som vi varit av med ett tag (den har väl legat nertryckt i gyttjan).

Så nu kan man hyra Soya om man har blivit av med något under sin ritt så kommer ”Birgittas benskyddspatrull” och letar upp föremålet. Tyvärr tror jag inte att det är så mycket pengar i affärsidén dock, Birks boots kostade tex 29:– paret i Ullared :=)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bernie

    Kan hon även hitta grimmor? Min anställda har lovat att träna upp sin Rottweiler på ”Sök grimma” införsommaren. Men Soya verkar vara en naturbegåvning. Fast för långt bort..

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hihi….efter att ha skrivit blogginlägget kom jag på att Soya inte bara är bra på att HITTA benskydd, hon är tyvärr lika bra på att STJÄLA dom :=). Ser hon ett benskydd som faller henne i smaken så går hon iväg med det, oavsett vem det tillhör i stallet :=).

    Samma sak med boxgrannens fårskinnsludd som han har på sin grimma. Det skulle hon GÄRNA ta med sig om jag inte passar henne *SKRATT* !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>