Varför skriver man om hundar….

…på en HÄST-blogg?

Ja, det kan man ju kanske undra över.

Jag har ju valt att begränsa mitt skrivande till nästan uteslutande hästrelaterade berättelser/iakttagelser/åsikter osv och då inte bara för att sidan heter just Birgittas HÄST-sida. Till detta finns det flera förklaringar varav en är att jag tex pga sekretess skulle ha ganska svårt att skriva om saker som rör mitt arbete där jag ju tillbringar den största delen av min vakna tid.

Detta är i sig kanske lite synd för är det kring något jag verkligen skulle kunna skriva en miljard inlägg så är det just mitt jobb. Jag träffar så otroligt mycket roliga, trevliga, spännande och exotiska människor, får höra de mest fantastiska historier ni kan tänka er och vara med om massor som jag aldrig kunde drömma om. Ja, här finns det stoff till många böcker kan ni tro men eftersom jag är långt ifrån anonym på nätet skulle det vara svårt att också skriva så att mina klienter verkligen var garanterade 100%-ig anonymitet.

Hundar kan också vara roliga att omge sig av och nu sedan jag åter blivit hundägare ”på gamla dar” vill jag då och då delge er någon liten händelse från den delen av mitt liv.

Jag satt förresten och funderade över hur många hästägare som också är hundägare och kom fram till att det nog är en hel del, kanske en majoritet? Jag vet i alla fall att många av bloggläsarna är hundägare; Ann, Jennifer, Vicky, Sanna, Petra, Lina, Hille och Natalja för att bara nämna några.

Till och med Ridsport hade ju för ett tag sedan flera hundrelaterade artiklar- urtrist tyckte jag som inte hade hund själv :=).

Hur som helst hoppas jag att det inte stör er för mycket när jag skriver om hunden i stället för om hästen. Jag befinner mig fortfarande i den nyförälskade hundägarens lyckorus då jag knappt kan bärga mig tills jag får komma hem och leka med min älskling (inte maken då alltså) så ni får kanske stå ut med ”hunderiet” ett tag till. Jag kan ju försöka att markera hundinläggen redan i rubriken så att de av er som inte gillar att läsa om dessa fyrbenta varelser kan hoppa över dagens blogginlägg.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tror det intresserar många hästmänniskor eftersom, som du nämner, sådana ofta har hund. Har man inte hund så är man som hästmänniska ofta djurintresserad i största allmänhet och roas ändå. Själv har jag världens finaste schäfer,Mimmi, som är det viktigaste,käraste djuret av alla vi har. Dessutom är hon en helt makalös rått/mus-fångare och min klippa i stallet eftersom jag har mus/råttfobi.

    Svara
  2. Anonymous

    Du får GÄRNA skriva om Soya i din hästblogg. Jag stoppar in mina två i Latins blogg också. Speciellt nu när jag inte kan skriva om träning och träning, ja inte ens ridning…

    Natalja/
    http://latin.bloggagratis.se/

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>