Hur gick det med med ryggstödjaren/hjälpmedlet?

Som ni kanske kommer ihåg blev jag i förra veckan tipsad om ett ”hjälpmedel” för bättre hållning av en bloggläsare.

Glad i hågen beställde jag omgående detta via nätet till en kostnad av 295:– (inklusive frakt) och såg fram emot vad jag skulle få i min brevlåda. Så som produkten presenterades på en hemsida lät det mycket lovande!

Leveransen var mycket snabb, där ger jag högsta betyg eftersom det endast tog 3 dagar innan jag fick den beställda varan.

Lika bra betyg ger jag till servicen därefter då jag ringde för att förhöra mig om hur jag skulle göra för att returnera försändelsen.

Jag fick kontakt direkt och pengarna återbetalades bara några dagar efter att jag skickade tillbaka produkten.

Av ovanstående förstår ni att jag inte ger ”hjälpmedlet” lika högt betyg, annars skulle jag ju inte skickat tillbaka det.

En del kommer säkert att tycka att jag är snål i överkant men då jag såg/insåg att det så kallade hjälpmedlet inte är något annat än ett helt vanligt RESÅR så surnade jag till.

Resår kan köpas i ”vilken” sybehörsaffär som helst och till en långt billigare penning så att betala 295:– gör jag inte av en ren princip!

Sedan får jag delvis skylla mig själv för hade jag tittat noggrannare på hemsidan och inte bara läst informationen så hade jag ju SETT hur hjälpmedlet ser ut (se bild ovan) och hade inte behövt bli förvånad.

Efter att ha sett ”hjälpmedlet” IRL kom jag på att jag hade en helt oanvänd resårgjord till Archie och denna letades snabbt upp. Av resårgjorden gjorde (observera ordvitsen) jag TVÅ ”hjälpmedel” och jag tror inte att denna gjord kostade mig mer än max 50:–då jag köpte den.

Trots att den beställda produkten gjorde mig besviken vad gäller material i förhållande till pris så måste jag ändå säga att jag blev extremt positivt överraskad över dess effekt!

Om man tar ett resår (köper produkten eller tillverkar en egen- effekten är EXAKT densamma), trär detta över armarna så som man skulle trä på sig en ryggsäck som man sedan hade låtit hasa ner lite så får man en underbart stödjande effekt på axlar och överarmar som liksom automatiskt dras bakåt men inte alls på ett obehagligt vis. Man kan ändå ta fram armarna om man vill och även kura ihop sig utan att känna någon smärta men helt klart så rätas man automatiskt upp med hjälp av resåren.

Jag kommer utan tvekan att rida med mitt resår framöver (har redan gjort det flera gånger- faktiskt DAGLIGEN sedan jag ”tillverkade” det) och skulle verkligen rekommendera andra som har svårt för att sitta upprätt i sadeln att göra detsamma.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bernie

    Ser ännu mer fram emot före och efter bilderna. Du kommer om möjligt se ännu gladare ut än orginalet eftersom du tillverkat ditt ”resår” själv. Döp den till ”Birgittas magic stretch” erbjud den i flera färger och sälj till hugade spekulanter.

    Svara
  2. Paula i norr

    Hur ser den du tillverkade själv ut? Jag skulle nämligen också behöva något liknande, jag sitter jämt som en kutryggig gammal kärring på hästen! 😀

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Paula: titta på bilden ovan. Min ryggstödjare ser EXAKT likadan ut borsett från att min resår är bredare eftersom det kommer från en täckesgjord. Jag gjorde min i all hast en söndag då inga sybehörsaffärer hade öppet så sent men vid tillfälle ska jag köpa en smalare resår.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    PS. Om till och med JAG, total IDIOT när det gäller allt som har med att SY att göra kunde tillverka denna gjord så borde vem som helst klara av det :=).

    Svara
  5. Anonymous

    Hehe, en kompis sydde en sådan i slöjden på högstadiet, av betydligt mer avancerat snitt! ;o)
    Enkelt förklarat syr man två (spegelvända) ”P:n” av ett brett och ett lite smalare resårband, där stapeln på P:et är av bred resår. Nederst på denna syr man fast kardborreband.
    ”Öglan” på P:et trär man armarna igenom och korsar staplarna bakom ryggen, fram under bysten, så att man fäster ihop kardborrebanden framtill.

    Googlar man på ”hållningsbandage” finns det massor med träffar, bl.a. http://www.nordicare.se/pdf/ballerina.pdf som jag kan tänka mig är betydligt bättre än den du skickade tillbaka! :o)

    /Nina

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Hej Nina!

    Ja, ryggstödjaren på hemsidan som du refererade till såg onekligen mycket mer avancerad ut än mitt hemmabygge. Jag lyckades inte utröna priset men misstänker att den är ännu dyrare än den jag skickade tillbaka men den såg i alla fall väldigt gedigen ut.

    De man tillverkar själv gissar jag kommer att töjas ut för mycket i resåren till slut men den dagen den sorgen. Täckesgjordar är ju väldigt billiga i alla fall och funkar superbra tycker jag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>