Ska du tävla- gör det i Skåne!

I Sydsvenskan idag har man startat en ny artikelserie om ”sporten där elit möter ungdomar på lika villkor”.

Och även om jag i förra inlägget hävdar att ridsporten är orättvis eftersom alla inte har lika mycket pengar att lägga in i denna (om man vill tävla) kostsamma sport så håller jag absolut med om att ”elit och ungdomar tävlar på lika villkor” om man med detta menar att man både som ungdom och vilken ryttare som helst för den delen kan tävla mot eliten i SAMMA KLASSER.

Det har jag själv gjort massor av gånger med alla mina hästar och i både hoppning och dressyr. Jag har tävlat mot Eighty-Eight Keys när han gjorde sin första dressyrstart, mot Ulla Håkansson och Bobby, mot Susanne Gielen på Richfield (som Décima slog med 1 poäng), mot Peter Ericsson på olika hästar osv osv i all oändlighet. Det blir ju så ganska naturligt om man bor nära Flyinge och eftersom många elitryttare faktiskt BOR i Skåne.

Och vad gäller lika villkor så är väl ridsporten en av få (den enda?) där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Så i så måtta är den också ”rättvis”.

Hur som helst så kan man i Sydsvenskans artikel idag läsa att det i Skåne finns 118 ridklubbar! De´ni!!!!

Inte undra på att jag kan tävla så ofta jag vill mer eller mindre.

Enligt Sydsvenskan finns det i Skåne 550 tävlingsdagar per år och 94.000 startillfällen. Jag vet inte hur de fått fram dessa siffror men är inte förvånad över tillgången/utbudet på tävlingar, det har jag själv noterat och poängterat många gånger.

Så vill ni tävla (och gärna mot ”kändisar” :=)) så vet ni vart ni ska flytta: till SKÅNE!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofi

    Har också Sydsvenskan och läst deras artiklar som var över 3 sidor. Inte varje dag ridsporten får den publiciteten. Men sedan så vill de gärna skriva om Maria, Peder, Lisen och Peter.

    Sedan så ser jag det som att inom hoppningen så tävlar man efter samma TR i klasserna oavsett elit eller amatör. Men på lika villkor… Det vet jag inte. Hästmaterialet har en stor påverkan.

    Synd att Sydsvenskan inte har publicerat sina artiklar på sin hemsida. Men det kommer kanske.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Håller helt med dig. Det säger sig nästan självt att ”proffsen” har ett helt annat hästmaterial och dessutom är det inte helt ovanligt att de startar både 2 och 3 hästar i samma klass = 2 till 3 gånger så stor chans att lyckas.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>