Om detta var en ”vanlig” blogg…..

…och eftersom jag är en vanemänniska som tycker om rutiner och planering så skulle ni kunna läsa ungefär det här i bloggen i princip VARJE dag:

”Steg som vanligt upp 04.50 och tog en power-walk med Soya i 40 minuter. Bytte om till ridkläder, åkte till stallet och var framme 06.20.

Mockade, red ett trevligt dressyrpass, slängde ut gossarna i hagen och stressade som vanligt iväg till jobbet där jag infannn mig med andan i halsen 8.20.

Pratade i telefon, skickade och svarade på massor av mail, skrev journalanateckningar och gjorde 4 hembesök innan jag åter körde till stallet för en ny mocknings-runda, borstning och täckesbyte på Archie.

Kom hem vid 17.30, läste igenom posten och Sydsvenskan, åt mat och somnade som vanligt i soffan. Vaknade lite halv-groggy vid 19.30, tittade på tv och gick sedan och la mig vid 22.00.”

Och hur kul hade DET varit att läsa på en skala?!?!? Inte det minsta om ni frågar mig.

Jag tror inte att någon är det minsta intresserad av huruvida jag drack te eller varm choklad till min frukost, om jag åt fläsk- eller kycklingfilé till lunch eller om jag köpte en ny pläd på IKEA/ny skjorta på Kapp-Ahl eller en ny grimma på Hööks.

Väldigt många bloggar är ju dagböcker som av naturliga skäl handlar om skribentens vardag, hur ointressant/vardaglig den än ter sig för omgivningen. Inget fel i det, man får ju skriva om vad man vill i sin blogg men eftersom jag själv tycker att information enligt ovan är väldigt intesägande och dessutom inte lämnar mycket utrymme för diskussioner/inlägg från läsare så har jag valt att inte skriva på detta vis annat än i undantagsfall och då väldigt fragmentariskt.

När jag skapade min blogg var det mest för att min man hade gjort en blogg om flyg (vad annars :=)) och tyckte att jag kunde göra en om hästar.

Eftersom jag hade lite material som jag tyckte kunde vara kul att publicera hängde jag på men i början kunde det gå veckor mellan mina inlägg.

Plötsligt slog dock inspirationen till och jag fick för mig att jag ville sätta på pränt allt roligt/knäppt jag varit med om under mina hästår (kallat tillbakablickar) och som utfyllnad började jag även att skriva inlägg om mitt tävlande, mina träningar och de inlägg som heter ”Veckan som gått”.

Nu börjar mina hågkomster ta slut av naturliga skäl; det finns ju en gräns för hur mycket man både hinner uppleva och framför allt komma ihåg under snart 25 års hästägande och jag har väl ganska exakt nått den gränsen nu.

Så i fortsättningen kommer nog inläggen att tryta om jag inte tycker att jag har något intressant/roligt/ ”diskuterbart” att förmedla. Jag vill inte känna någon press att vara tvungen att ”leverera” dagliga alster, sådant gratis-arbete är inte min grej utan ska jag göra det så ska det vara för att jag vill det och tycker att det är kul.

Vi får se vad som händer! Kommer ni på saker som ni tycker ska avhandlas, har ni frågor osv är det givetvis jätteroligt om jag får ta del av dessa!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Då ska du hålla utkik de närmaste dagarna!

    Soya har svansat lite väl mycket kring datorn och sett lite lurig ut samtidigt så vem vet vad hon har hittat på?

    Så smart som den hunden är skulle det inte förvåna mig om HON har skrivit ett eget inlägg!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>