Veckan som gått

Veckans effektivitetsminister: var undertecknad i helgen. Otroligt hur mycket man hinner med när man inte tävlar. Vad gör människor som inte har häst egentligen? Jag red bägge dagarna men hann ändå med ungefär en miljon saker, stora som små.

Veckans regn: Trots att Sydsvenskans väderprognos stoltserade med en stor SOL så regnade det i flera timmar i lördags. Jag hann tack och lov att klippa gräs och rensa ogräs i trädgården innan regnet kom men däremot blev jag hyfsat blöt medan jag höll lektion för Sally utomhus och mycket blöt medan jag och Lena red ut. Vi ”bangar” aldrig när vi har bestämt oss för en uteritt och brukar inte tänka på eventuellt regn när vi väl ”kommit igång” men efteråt var det inte roligt att åka direkt från stallet och till stormarknaden för veckohandlingen. Väl hemma var det bara att ösa ner alla kläderna i tvättmaskinen.

Veckans rosett: fick inte jag, för jag tävlade som sagt inte ens men däremot min lilla elev Sally. Jag gläds mycket när ambitiösa ryttare lyckas och Sally är ett utmärkt exempel på det. Roligt också att våra träningar ger resultat även om det är en utmaning för mig att träna en häst som är Archies raka motsats. Mulle är outröttlig och med en energi som hade räckt även om han gav Archie hälften och därför inte helt lättriden men Sally kämpar idogt på och det ger som sagt resultat.

Veckans odåga: är min doggy Soya vars hormoner flödar fritt. Ena minuten kadaver-lydig = lyssnande och i nästa ögonblick helt opåverkbar= döv.

Veckans piaff: står också Soya för nu när hon löper. Hon trycker sig ofta med baken mot mig och passar då på att ”piaffera” med bakbenen. Tänk om man kunde få hästen att göra likadant :=) (fast han hade väl vält omkull mig?)!

Veckans förbättring: står Archie för eftersom han enligt min ena tränare förbättrat skänkelvikningarna med 100 % vid senaste träningen. ”Nu SER man i alla fall att du GÖR skänkelvikning” var det positiva omdömet :=).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jag tror Mulle tog ditt hot på allvar ”Om du inte kommer hem med rosett så blir det två timmars dressyrlektion i samlad trav”
    haha =)

    / Sally.

    Svara
  2. Sanna

    Aha, ska du fortsätta träna för båda eller är det bara tillfälligt? Vadan denna förändring? :p

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Min plan är att fortsätta att träna för båda.

    Genom några tursamma omständigheter fick jag chansen att börja träna för Ebba och tyckte att det var bra att få hjälp från någon som även kan rida hästen om det skulle behövas.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>