10 skäl till att köpa hund i stället för häst

Jag har flera gånger stött på ”fenomenet” att när hästtjejer av en eller annan anledning slutar att rida/ säljer sin häst så börjar de med hundar i stället.

Och även om jag själv absolut inte har några sådana planer så kan jag förstå varför man väljer att satsa på de långt behändigare hundarna.

Utifrån egna och andras ibland trista erfarenheter har jag listat 10 fördelar med att ha en hund framför att vara hästägare:

1. Du kan ha hunden i ditt hem och till och med i din soffa och/eller säng.

2. Som hundägare är din SITS helt oväsentlig.

3. Om du har hund behöver du aldrig grubbla över termer som skänkelvikning, galoppombyten, samling, uppresande tygeltag och dylikt.

4. Du behöver aldrig anlita en sadelutprovare till din hund. Eftersom hundar inte har sadlar behöver du inte heller oroa dig över att hunden ska ändras så i kroppen att du behöver stoppa om den eller i värsta fall sälja/ byta ut sadeln.

5. Du behöver aldrig mer jaga onåbara/försvunna/ försenade hovslagare. Inte heller behöver du gråta över tappskor eller frukta att din hund ska få fång.

6. Vad gäller väder behöver du aldrig fundera över om för mycket regn/ sol/ hagel/ whatever ska förstöra hela eller delar av årets skörd och att hö, havre och/ eller halmpriset ska stiga och / eller att det ska bli brist på ovanstående.

7. När du ska åka någonstans med din hund så kan du ta med den både på bussen och i bilen vilket du inte kan med hästen.

8. Har du någonsin hört talas om någon som har blivit sparkad av sin hund? (Att man däremot kan bli biten minst lika illa som av en häst är en annan historia).
Inte heller kan du bli avkastad av din hund (jo…möjligen om du ramlar av din cykel om du cyklar med hunden och den drar iväg i kopplet).

9. Som hundägare behöver du inte ha speciella kläder och skor så som ridstövlar, hjälm, spö, sporrar och säkerhetsväst.

10. Gödselhanteringen och ”mockningen” när man har hund är betydligt lättare att ta hand om än om man har en 600-kilos häst.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>