Försäkringskostnader

Minns ni att vi för ett tag sedan diskuterade kostnader för sterilisering av hundar på bloggen?

Härom dagen hade man ett inslag på nyheterna om att kostnaden för detta kunde variera oerhört mycket beroende på vilken klinik/ djursjukhus man anlitade; föga förvånande för min del men inte desto mindre trist kan man ju tycka.

I nyheternas exempel kunde priset variera så mycket som från ca 5000:– till över 9000 :– för en ”kastrering” som man kallade det (fast det avsåg tikar).

I inslaget passade man också på att intervjua några djurägare och frågade då om dessa var medvetna om prissskillnaderna och om de brukade kolla upp dessa i förväg.

Bägge intervjuofferna sa lismande att ”nääää….de reflekterade inte över kostnaden utan betalade vad det kostade” typ.

Pyttsan tänkte jag, eller rättare sagt tänkte jag”klart som f..n att gemene man oftast skiter i vad djurvård kostar eftersom väl ingen som är vid sina sunda vätskor har sitt djur oförsäkrat”.

Hade vi inte haft möjligheten att försäkra våra djur hade man som djurägare säkerligen blivit mycket, mycket mer prismedveten och dels jämfört olika veterinärer/ kliniker med varandra och kanske ibland också avstått från vissa ingrepp/ åtgärder.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    kastrering heter det även på tikar, det är när man tar bort allt. Sterilisering görs sällan på djur, mest på människor. Många (även veterinärer) kallar det dock för sterilisering på hondjur, men det är fel.

    Svara
  2. Anonymous

    Och kastrering/sterilisering går normalt inte på försäkringen, om det inte sker av medicinska skäl.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Fast tydligen är det väldigt vanligt att tikar FÅR livmoderinflammation och då sterilisering/ kastrering rekommenderas.

    I tv-inslaget tyckte jag att de sa att en hund av fyra brukar drabbas.

    Min egen schäfer blev ju steriliserad av denna orsak. Kostade utan några komplikationer för lite mer än 20 år sedan ca 3000:– på djursjukhuset i Malmö. Då var man glad över sin försäkring för på den tiden var 3000:– ungefär vad jag tjänade i MÅNADEN (hade en form av ungdomspraktik efter gymnasiet).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>