För de nyfikna; vårt hus på nätet!

Att vara nyfiken kan vara en både bra och dålig egenskap.

”Frågar man inget får man inget veta” och den som är nyfiken har oftast större kunskap om allt möjligt, viktigt och oviktigt, än den som går genom livet utan att bry sig om sin omvärld.
Samtidigt kan den nyfikna personen upplevas som irriterande hos omgivningen som ibland kan tycka att man inte behöver lägga näsan i blöt överallt!

Själv har jag alltid varit tämligen nyfiken; en egenskap som jag förmodligen ärvt av min far. En nyfiknare människa får man leta efter och moderns diametrala motsats i det avseendet.

Medan fadern som sagt kan upplevas som irriterande nyfiken, även kring saker som man inte kan begripa varför han över huvud taget bryr sig så kan moderns totala avsaknad av intresse för det mesta upplevas som lika jobbigt. Det kan vara liiite svårt med samtalsämnena när inget verkar fånga hennes uppmärksamhet medan man ibland nästan drar sig för att berätta vissa saker för fadern eftersom man vet att det kommer att komma tretusenåttahundaelva följdfrågor kring allt :=)!

Hur som helst…nu var det inte mina föräldrar vi skulle diskutera utan jag ville ge er som är nyfikna, liksom undertecknad, chansen att se hur vi bor och vår husannons så att ni slipper komma och störa mig på kommande visningar *SKRATT* (se föregående inlägg).

Eftersom jag är väldigt intresserad av heminredning har jag alltid tyckt att det är kul att se hur folk ”har det” och nu får ni samma chans.

Bilderna togs i förra veckan och blev bättre än jag förväntat mig med tanke på att jag inte kunde vara hemma och ”home-staga” när fotografen kom. Män (fördomar….fördomar) brukar inte ha samma känsla för vad som bör synas på bild eller ej men resultatet blev som sagt helt ok.

Enligt mäklaren som jag pratade med i förrgår hade det då hittills anmält sig 8 familjer som intresserade av en kommande visning (som vi inte har en aaaaaning om när eller ens om den blir av- det hänger ju på om vi själva hittar något vi vill köpa) men det lät ju lovande i alla fall.

Det är bara att hoppas att inte alla anmälda är av kategorin ”vi åker och kollar för att vi är nyfikna -inte för att vi vill köpa hus” och att vi kan få sålt huset om vi nu skulle bestämma oss för det!

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectHemnet.aspx?objectid=3LIBC2DTMVSH8GQC

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Erat hus ser ut att vara tipp-topp!
    Mycket trevligt inrett : )

    En tanke, det finns ingen möjlighet att köpa loss mark intill huset och bygga stall.
    Det såg ut som ni inte var helt omgärdade med grannhus.

    Natalja/
    http://latin.bloggagratis.se/

    Svara
  2. Marre

    Jag är tillräckligt NYFIKEN för att genast öppna länken!!!hahaha
    Huset var helt i min smak. Ljust och fräscht.
    Vi bor tämligen lika med åkern utanför fönstret. I ett villakvarter, men på landet som jag brukar säga.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Hej Natalja!

    En liknande tanke har slagit oss då vår ”näst-närmsta” granne ev ska sälja sitt TIPP-TOP hus. Om vi hade köpt DET huset skulle vi säkert kunna köpa till mark och bygga stall men efter att ha diskuterat frågan med flera kunniga så känns det ändå inte aktuellt. Enligt de jag pratat med skulle ett stall och hag-bygge med allt vad som hör till (byggnadslov, indragning av el och vatten, schaktning, material och arbetskostnad) kunna kosta en miljon och dessutom ta TID.
    Tyvärr hade jag och maken fått leja bort ALLT arbete och min erfarenhet av att bygga nytt är att allt tar längre tid än man planerat och kostar mer än man budgeterat.
    Fördelen är att man förhoppningsvis hade fått allt så som man hade velat men jag känner att jag inte har den tiden och orken att dra igång ett sådant projekt.
    Kring vårt eget hus finns det inte en extra milimeter mark tyvärr, ingen som grannen skulle släppa till och dessutom är det väldigt backigt just där = ännu dyrare att fixa till.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>