Det finns tjuvar till allt och tusen tack Boj!

För två veckor sedan och efter att jag lastat Archie efter träningen hos Ebba upptäckte jag att blinkersglaset till den vänstra översta blinkersen (som sitter i min huvudhöjd ungefär-se bild ovan) saknades.

Jag kunde inte förstå hur detta skulle ha kunnat ramla av utan att jag hade törnat emot något (vilket jag visste med mig att jag inte hade gjort) utan misstänkte faktiskt genast att någon hade varit så fräck och snott det utanför ridskolan där släpet vanligtvis står. Förvisso var jag lite förundrad över att jag inte hade upptäckt det redan när jag körde till träningen men man kan ju ibland vara i egna tankar och göra saker på rutin utan att observera allt runt omkring.

Att jag numera är så misstänksam mot mänskligheten beror på en lika trist som smått otrolig händelse som utspelade sig för något år sedan.

Då upptäckte jag att mitt ena sidolyse på släpet inte fungerade och när jag lossade på glaset för att byta glödlampa var den borta!!!!!!!!!!!!

Någon hade alltså gjort sig besväret med att stjäla en lampa som då jag åkte och köpte den på närmaste mack kostade NIO kronor!?!?!?!

För att återgå till nuvarande blinkersglas så ringde jag dagen därpå till Bojs fabrik i Klippan och förklarade att jag numera var utan ett blinkersglas och att jag faktiskt trodde att någon hade stulit det.

”För det kan väl knappast ha ramlat av under körningen” frågade jag retoriskt men till min förvåning så svarade Boj-mannen att det mycket väl skulle ha kunnat gå till på just detta vis.

Man har tydligen haft problem med dessa blinkersglas och kommer att byta ut dom till en annan modell!

Jaha..där ser man…

Den vänlige Boj-mannen lovade att skicka ett nytt blinkersglas gratis och det kom också mycket riktigt med posten efter 2 dagar.

Detta tycker jag väldigt bra illustrerar en av anledningana till varför jag valde att köpa just en Boj, dvs en gedigen svensktillverkad transport vars fabrik ligger bara några mil från där jag bor.

Det finns många utländska släp att välja bland men vem vet hur länge de finns på den svenska marknaden och hur lätt det är att fixa reservdelar? Just blinkersglas kanske det inte är några större bekymmer med men det kan ju vara annat också som plötsligt går sönder/ måste bytas.

Jag har haft kontakt med Boj tidigare då jag behövt enklare tillbehör/ delar och det har aldrig varit några problem utan jag har alltid fått snabb och billig hjälp.

Så nu är transporten ”as good as new” igen och nu har jag limmat fast båda blinkersglasen :=). Kan ju bli knivigt när jag måste byta glödlampa men den dagen den sorgen….

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. warg

  Även jag har jättegod erfarenhet av ”bojmannen i Klippan”. Jag skulle laga mitt gummigolv och primern hade torkat. Jag hade en ny flaska med posten nästa dag!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ja, själv uppskattar jag bra service MYCKET.

  När något händer med min bil/ släp vill jag kunna fixa det nu, genast eller meddetsamma och helst redan igår om inte annat för att jag använder mig av bilen dagligen och släpet kanske 1 gång i veckan i genomsnitt.

  Jag vill inte behöva vänta på delar som kanske måste skickas från ett annat land och till en jättekostnad och jag vill kunna prata svenska med fabriken :=). Med Boj kan jag till och med ”kvista över” till fabriken, den ligger ju här i Skåne där jag bor.

  Jag tror faktiskt att detta är något som folk glömmer att reflektera över vid köp av bil tex, dvs vad det kostar att laga den och vad reservdelar kostar.

  Innan jag köpte min Volvo (V 70) hade jag en Audi A4. Allting till den jäkla bilen kostade hur mycket som helst och gjorde djupa hål i plånboken.

  Volvo är det dels lättare att hitta alternativa reservdelar till och dels finns det många fler mekare som ”kan” Volvo.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>