Har man inte utgifter så får man (åter ett hundinlägg)

Blir kanske lite väl mycket hund på HÄST-bloggen just nu men så är det ibland….

Idag har Soya blivit sövd!!!!!

För att ta det från början så upptäckte min man i förra veckan att en liten kant på en av Soyas hörntänder i överkäken hade brutits av (vi har ingen som helst aning om hur detta har gått till). Det var inte så mycket och hon verkade inte det minsta störd av det men vi ville ändå ta det säkra före det osäkra och kolla upp tanden.

Och nog blev den uppkollad alltid!

Dagens bokade besök på djursjukhuset slutade med att de behöll Soya i flera timmar, röntgade och sövde henne samt lackade hennes tand.

Summa summarum konstaterades att pulpan inte är påverkad och därför görs inget mer idag utan hon ska åter kollas upp om 6-8 månader. Är tanden inte ok då ska den rotfyllas.

Vad tror ni detta lilla kalaset slutade på?

4375 kronor varav 1539 kronor var ”material”?!?!? Materialet förmodar jag var lacken som tanden lackades med samt bandaget runt benet där narkoskatetern suttit för själva narkosen/ sederingen kostade ytterligare 751 kronor.

Ja, det är bara att konstatera att de vet att ta betalt!

Trots att jag är van vid hutlösa häst-veterinärkostnader hickade jag ändå till men vad ska man göra? Det är ju knappast något man kan fixa till själv eller något i alla fall jag skulle våga låta tiden utvisa om det behövs tittas på eller ej.

Soya själv verkar helt opåverkad av dagens händelser, har ätit bra efteråt och verkar inte ”konstig” av narkosen (min schäfertik gick in i dörrposterna flera timmar efter hemgång när hon blev opererad) så det känns i alla fall som en stor lättnad.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Jeanette

  Men är det inte underbart vilka chockar man kan få? Fick reda på av mäklaren idag att om de säljer vårt hus, till något under vad vi anser rimligt – så ska de ha 88 000 för det!!! Ja du läste rätt! Jag höll på att svimma? Vad kan de rimligen göra för att förtjäna 88.000 kronor? Skönt att Soya mår bra i a f!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Usch ja….prata inte om mäklararvoden.

  Om vi säljer vårt hus ska mäklaren ha ca 55.000:– vilket även det kommer att vara hutlöst om huset säljs så snabbt som så pass billiga objekt BRUKAR säljas. Tyvärr vågar jag inte sköta försäljningen själv men om man gör det finns det pengar att spara.

  En bekant sålde sitt hus utan mäklare på typ 2 veckor och den sista gården vi var och tittade på skulle också säljas utan mäklare.

  Sedan finns det gårdar som varit till salu i månader (en jag känner till i över 1 år dessutom) och då krävs det ju massor av visningar osv så då är väl arvodet mer berättigat men för kanske 3 visningar à 1 timme och en del pappersarbete under 2-3 veckor så tycks det som en bra mäklarlön ja.

  Svara
 3. Paula

  Jag var också in med en hund som brutit av en kant på huggtanden, men jag råkade ut för en ärlig veterinär som frågade varför jag var där om hunden inte verkade ha några besvär av det. Bortkastade pengar menade han :D. Skulle kosta 6000 att fixa eftersom dom måste ta hjälp av en människotandläkare för rotfyllning..

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jag kanske inte borde uttala mig eftersom det inte var jag som tog Soya till djursjukhuset (jag var i Ullared hela dagen så maken skötte hela ”processen”) men när han ringde och rapporterade det hela så var min spontana reaktion att vi hade blivit rejält blåsta.

  Vi fick tom rådet att med djurshopen på sjukhuset diskutera TANDFODER till Soya?!?!!?

  Kanske är jag en grym och hårdhjärtad person men allting kändes såååå ”overkill”.

  Snälle maken har ingen erfarenhet av djursjukhus öht så han tackade bara och tog emot hunden, glad över att hon blivit kollad men hade jag varit med hade jag nog ifrågasatt det hela lite närmare.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>