Here we go again- nytt Ullaredsbesök!

Idag var det åter igen dags att besöka Ullared tillsammans med mina lika shoppingsugna väninnor Petra och Ulrika.

Det kändes inte som att det hade hunnit gå hela 4 månader sedan Petra och jag var där sist men så var det och vi har redan bestämt att 3 gånger om året nog kan vara en lagom dos varför nästa besök är preliminärbokat till någon gång i november/ december.

Det som är både bra och dåligt med Ullared (enligt mig i alla fall) är att man aldrig helt säkert vet vilka produkter man ska finna. Dels är vissa varor slut ibland och dels ändras ju sortimentet ständigt. Ibland har man blivit mycket glatt överraskad över något megafynd medan man någon gång har fått inse att det man hade tänkt köpa varit slut.

Förra gången vi var i Ullared köpte jag tex ett par jättesnygga, sköna och billiga ridbyxor och min plan var att köpa ytterligare ett par likadana idag. Men men…ridbyxorna fanns inte längre vilket på sätt och vi var bra så att jag kan slita på de 4 paren jag redan har :=).

Hästtäckena och schabraken vågade jag inte ens snegla på eftersom jag redan har ca 10 vita schabrak med varierande kantband och ungefär lika många täcken (eller fler) för alla möjliga tillfällen och årstider. Man kan inte alltid köpa ”bara för att det är billigt”, eller :=)?

Som vanligt köpte jag i stället ridstrumpor (det går alltid åt) , B och E-vitamin, gummiband och dressyrspö.

Fick även med mig ett hönät (20:–), ridhandskar (60:–), en kortärmad ridpiké (60:–) samt en dito tävlingspiké (vit, 60:–).

Hittade också lädertyglar med dito stroppar för 99:– och konstaterade att de såg minst lika fina ut som de jag köpte på Hööks för ungefär det tredubbla priset för något år sedan.

Sedan blev det underkläder och en plånbok i läder (90:–) till mig själv och desto mer till hemmet. Jag köper ju alla våra hygienartiklar i Ullared så det blir en rejäl hög varje gång, typ 12 flaskor schampoo, 10 tandkrämstuber osv.

Soya blev inte bortglömd utan fick mängder med grisöron (som hon älskar), ett 10-pack kostar här 30:– (på Konsum i Staffanstorp kostar de 9:–/ styck).

Några olika leksaker blev det också för 9:– styck samt ett snyggt svart läderkoppel för 70:–.

På LC-träningen igår såg jag en form av transportbur i nylon som ägarna till den whippet som låg i sa att de hade köpt i just Ullared så givetvis gjorde jag detsamma när den var så himla billig (199:–). Min man undrade om Soya ska ut och campa men jag är övertygad om att vi kommer att ha nytta av denna jättenylonlåda :=).

Denna gången slutade notan på ganska exakt 3000:– och det är väl däromkring jag brukar ligga. Jag har aldrig någon fast budget för hur mycket jag ”får” göra av med utan köper helt enkelt det som faller mig i smaken. Faktum är att det så gott som alltid blir långt billigare än jag räknat med och hur ofta inträffar det i vanliga fall när man handlar? Aldrig om ni frågar mig :=)!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. pinky

    Det är såååå skoj att handla när det inte kostar något!! 😀
    Och det händer ju inte allt för ofta…

    Själv har jag dock ”råkat ut” för det två gånger bara den här veckan! först på Willys när jag storhandlade ingredienser till min 30-årsfest. Full kundvagn = under 1000:-.
    Senast igår fyndade jag ett par läderridstövlar för 450:-, plus (eller minus?) en stämpelkortsrabatt på 150:-. 300 spänn för ett par läderstövlar, inte illa!

    Och du, schabrak FÅR man ha många av, de tar ju ingen plats att lagra. Täcken är värre… 😉

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Oj så billiga stövlar! Vad var det för några och var köpte du dom?

    Jag håller med om att schabrak som bara ligger ”inte äter bröd” (kostar inget att ha liggande) men man ska hinna använda dom också. Just nu lagrar jag upp långt snabbare än jag hinner ”slita och förbruka” så det börjar bli trångt i skåpen. Hade jag haft eget stall hade jag avsatt mer utrymme för just sådana trevligheter :=).

    Svara
  3. Jeanette

    Men vad kul med Ullared! Det är nog, hemskt nog, ca 17 år sedan jag var där senast! Jag, som har svart bälte i shopping och jobbar med butiksetableringar och shopping! Men jag har tänkt att slå ihop det med en Whippetrace-träning i Halmstad! Va? Nytta med nöje? Men vilket som är vilket vet jag inte, det låter bara så förmätet att förena nöje med nöje! 🙂

    Svara
  4. pinky

    Jo, det är ju sant att det skulle vara trevligare att ha HELT obegränsat med utrymme.

    Stövlarna fyndades för halva reapriset på Hööks i Valbo! 🙂
    Konstigt att det fanns 38:or kvar när de haft rean så länge…

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jeanette:

    Jag och mina kompisar pratade om Ullared som fenomen igår; antingen älskar man shoppingen där och skulle kunna vandra runt i affären i timmar eller så hatar man ”skiten” och skulle aldrig utsätta sig för GEKÅS frivilligt.

    Jag har åkt dit i flera år nu och tröttnar inte. Nu har jag inga barn (till ffa småbarn kan man annars handla ihjäl sig har jag förstått) men väl hund och häst och GEKÅS sortiment är utomordentligt prisvärt i förhållande till den utmärkta kvalitén på mycket.

    Jag har hittat många varor till ca hälften och uppemot en tredjedel av priset jämfört med ”fina affären i Malmö” och då har det ibland varit EXAKT samma produkt/ märke.

    Pinky:

    Otroligt vilken tur du hade. I min storlek (39/40) hittar man ytterst sällan fynd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>