Veckan som gått

Jaha, då var den andra veckan av sommarens 4 semesterveckor avslutad och jag börjar redan få ångest över hur fort dagarna bara flyger iväg. Fast det gör de i ärligheten namn när man jobbar också tycker jag. Ena dagen är det måndag och nästa är det fredag…typ…

Medan vi under den första veckan var på 3 gårdsvisningar blev det inte en enda denna veckan, helt enkelt därför att det inte fanns något intressant att titta på. Vår egen mäklare hade varnat oss för att det är lite stiltje nu under sommaren och det verkar tyvärr stämma. Folk vill tydligen inte ägna sin ledighet åt att sälja hus eller gårdar. Synd för det är nu vi verkligen har tid att åka och kolla….

På ridskolan råder lugnet fortfarande och jag njuter i fulla drag. Hade det alltid varit så här hade jag nog inte ens börjat tänka på en hästgård. Vi är nu knappt 10 privatryttare i stallet och gör som vi vill höll jag på att säga. Nja, inte riktigt men vi kan i alla fall ockuppera de hagar vi vill och så länge vi vill och har 2 ridhus och en ridbana helt för oss själva utan att behöva ta hänsyn till ridskoleverksamhet.

Archie är ute 7-8 timmar om dagen och det känns skönt att kunna erbjuda honom detta om än under en begränsad tid. Han verkar tack och lov inte sakna Birk det minsta, troligen pga ensilagehögen som jag lägger ut i hagen som sällskap samt sin nya flickvän Searching.

Eftersom det dels är så lugnt och jag dessutom är ledig så är Soya med mig varje gång jag åker till stallet (dvs 2 gånger om dagen, morgon och eftermiddag) och det innebär en hel del ”gratis-motion” för henne = jag behöver inte gå ut och gå med henne flera gånger om dagen dessutom.

Bortsett från att jag var i Ullared en hel dag i onsdags (och då reds Archie av Lina) så känns det inte som att det har hänt något särskilt värt att rapportera om.

Dagarna fördrivs förutom av de 2 obligatoriska stallbesöken oftast med en långpromenad med maken och Soya och mycket läsande. Har läst ut 4 böcker på en knapp vecka samt även läst en hel del på nätet.

2 av dagarna blev det också en hel del solande i trädgården och därefter var det faktiskt lite av en lättnad när vädret blev lite mer mulet och regnigt. Inte så att jag vill att min semester ska regna bort men är det strålande sol utan ett moln på himlen och dessutom ”tusen grader” varmt så blir det gärna så att man inte gör något annat än ligger och solar och inte orkar ta sig för något vettigt i stället.

Nästa vecka tar Ebba semester (vilket tränar-Birgitta gjorde redan för flera veckor sedan) men som det träningsfreak jag är har jag sett till att boka in ett dressyrpass dagen innan hon reser iväg :=). Sedan skulle hon bara vara borta en vecka så min tränarlösa tid blir förhoppningsvis mycket begränsad. Jag tycker att det är så kul att träna att jag gärna gör det så ofta som jag har råd till och särskilt nu då jag dels är ledig och utvilad och vädret är behagligt med långa ljusa kvällar. När det är mörkt redan klockan 16.00, regnet vräker ner och jag gäspar käkarna ur led efter en lång arbetsdag kommer jag nog inte att vara lika sugen misstänker jag.

Veckan avslutades med att maken och jag hyrde ”Australia” och det som var lite speciellt med den filmen var att vi egentligen skulle ha gått och sett den på bio en viss helg i januari i år. Dock fick planerna ändras eftersom vi fick nys om en svart whippet som vi kunde få ta hem på prov just den helgen och resten är som man säger ibland historia :=)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>