Mer om hästdoping (fallet Sofia Kroon)

Få läsare av tidningsartiklar som handlar om hästar och ridsport har väl kunnat undgå att läsa om ”fallet Sofia Kroon”, hoppryttaren som tidigt i våras blev avstängd från tävlande efter att ha tävlat 2 av sina helt nyligt och på djursjukhus behandlade hästar.

Det har i efterhand framkommit att den ena hästen sprutats med Adequanin och Biklin i tre av knäets leder.

Att Riksidrottsnämnden upphävde den 15 månader långa avstängning som Ridsportförbundets disciplinnämnd hade utfärdat kan man tycka vad man vill om, det handlar tydligen om att hästarna inte lämnade några dopingprov och sakfrågan utreddes över huvud taget inte men vad som verkligen förundrar mig är Sofia Kroons eget uttalande (citat från veckans Ridsport).

Sofia Kroon ”håller fast vid att hästarna fått vitaminsprutor. Även om hon själv var med när den ena hästen, Rolex, fick en injektion i ett bakknä. Jag såg inte om veterinären sprutade i leden eller bara under huden, berättade Sofia Kroon”.

Detta alltså sagt av en VUXEN, erfaren tävlingsryttare med flera hästar!

I alla fall jag baxnar för sedan NÄR sprutar veterinärer hästar med vitaminer i BAKKNÄNA?!?!?!

Och om man nu som hästägare/ ryttare ser en veterinär spruta ens häst i ett bakknä, UNDRAR man inte om detta verkligen är korrekt om hästen bara ska få en vitaminspruta?!?!?!

Tja…alla är vi så klart olika vad gäller att föra diskussioner med behandlande veterinär kring våra djur men i alla fall jag hade aldrig låtit någon spruta NÅGOT i min häst utan att mycket noga ta reda på vad det är eller vad säger ni? Hur hade ni gjort?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bernie

    Det stinker lång väg!Kan inte låta bli att tycka synd om veterinären och hans assistent som utmålas som syndabockar.Det har dessutom framkommit att personen i fråga varit 220(!) gånger med sina hästar till aktuell klinik. Inte konstigt att vi vanliga dödliga får höga försäkringspremier!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>