Whippetträff i Malmö (hundinlägg)

Som jag har berättat om i tidigare blogginlägg tog en whippetägare, Jeanette, för ett tag sedan initiativet till att vi som bor i Malmö med omnejd skulle träffas med våra fyrbeningar för lite kravlöst umgänge.

Första träffen ägde rum i Vellinge för någon vecka sedan och idag var det dags för en träff på vad som bestämts som den ”officiella träffpunkten”- den stora hundrastgården vid travbanan Jägersro, dvs typ 100 meter från Archies hage! Och observera: JAG hade faktiskt ingenting med valet av mötesplats att göra :=).

Det är bara att konstatera att whippets leker bäst med likasinnade (läs: andra vinthundar), inte för att de på något vis är dumma mot andra raser utan helt enkelt därför att andra hundar inte har en chans att hänga med i den fart som whippets får upp när de leker och springer.

Idag hade Soya sällskap av sin ständiga vapendragare Lili samt helbröderna Higgins och Kenzo. Kenzo var för övrigt med och bidrog till Soyas licens kan man säga eftersom han agerade stödhund under ett av träningsloppen.

Till skillnad mot då de tränings-tävlade var Kenzo idag dock mer intresserad av SEX rent ut sagt än att springa så till slut fick Soya säga till honom att hon faktiskt inte var road av sådana lekar :=). Nej, Soya tyckte att det var roligare att jaga medhavda bollar än att ha en vilt juckande whippet på ryggen och ärligt talat förstår jag henne :=).

Hur som helst; om ni är intresserade av att delta i våra träffar eller bara kolla in dessa fina hundar in action så kan ni hålla utkik efter kommande träningar via Jeanettes blogg:

http://lisabellawhippets.blogspot.com/

Nästa träff blir i alla fall den 2 augusi 19.30. Kanske ses vi?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>