Back on hack!

Hmmm…heter det hack även på engelska tro? Skitsamma- det blev en rimmande rubrik i alla fall!

Härom dagen fick jag för mig att återinviga mitt ponnyhack som slumrat i stallskåpet i mer än 3 år (ser exakt ut som det på bilden ovan).

När jag ägde tungfels-Décima red jag ofta på hacket det sista året eftersom hon med denna betsling, till skillnad mot då jag red på träns och kandar, gick så bra som bara tänkas kan.

Jag kunde rida avancerad dressyr, hoppa, rida ut, tömköra och longera på hacket och förutom att hästen alltså gick magnifikt så slapp jag ser den vidriga rosa slipsen dingla ur hennes mun.

Nu tyckte jag att det kunde vara dags att även Archie fick stifta bekantskap med detta styrmedel, det är ju aldrig fel att byta betsling då och då och skulle han någon gång få något sår i munnen eller dylikt är det ju verkligen ypperligt om han fungerar på hack.

Och det gjorde han utan tvekan…fungerade på hacket alltså!

Min duktiga häst traskade glatt ut i naturen med Soya i släptåg och vi kunde till och med galoppera långa stäckor med hur fin känsla som helst.

Jag har nu ridit ut med hacket 2 gånger denna veckan och det har fungerat helt problemfritt så när det är dags för Lina att skritta ut på måndag kommer jag att gömma undan tränset :=).Fast kunde hon rida ut på Décima i galoppsadel och ponnyhack som 13 åring så ska hon nog 18 år gammal reda ut snälle Archie också :=).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. AnnH

    Underbart med bytena! Vad var det jag sa; sparkarna kommer INTE vara några problem. Inte hans byta-överallt-attityd heller. Så gör ju nästan alla hästar. I Visby gjorde den ambitiösa C. minst 10 byten i en klass som inte innehöll några alls. Nu är han anmäld till en MsvB:2 och så får jag se om jag kan begränsa det till klassens TVÅ byten…

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, det BRUKAR ju som sagt vara ett övergående problem, det där med att byta ”överallt”. Får hoppas att han inte får någon ”hang up” på DET också…det räcker så bra med våra skänkelvikningar….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>