Veckan som gått

Veckorna bara rusar iväg och jag har nu redan avverkat den tredje veckan efter semestern. Lite skrämmande känns det allt och jag märker att jag för varje år blir mer och mer förvånad över hur mycket äldre både människor och djur har blivit utan att jag har ”hängt med”.

Ofta om jag inte har sett tex något barn/ ungdom som brukat rida på ridskolan på något år kan jag tänka:

”Stina måste nog vara 15 år vid det här laget”. Och så visar det sig att Stina läser på högskola, har heltidsjobb eller har hunnit få barn. Typ…

Det i särklass med spännande som har hänt under veckan är att jag och maken var på gårdsvisningen jag skrev om förra ”Veckan som gått”-inlägg och otroligt och trevligt nog var vi båda rörande överens om att vi gärna köper detta objekt. Annars har det varit lite si och så med samstämmigheten när vi tittat på andra gårdar och när man gör sitt livs största affär (rent ekonomiskt i alla fall ) MÅSTE man verkligen vara 100 % överens anser jag.

Huruvida maken gillar en tröja jag köpt eller en maträtt jag lagat är mer eller mindre egalt, eller något man lätt kommer över i alla fall men man kan knappast köpa en gård för flera miljoner om någon av oss har betänkligheter.

Det som händer nu vad gäller gården är att en budgivning är påbörjad och ska vara avslutad senast 15.00 på fredag.

Så klockan 15.30 kan ni hålla utkik efter rubriken ”JAAAAAAAAAA” eller ”NEEEEEEEEEJ” på bloggen så vet ni hur det har gått.

Jag har redan bestämt med Sally att det är bättre att jag håller lektion med henne på lördagen än på fredag eftermiddag för om vi förlorar budgivningen lär jag inte vara en trevlig och positiv lärare utan snarare en ledsen och nedstämd dito.

Jag tycker varken om att vänta eller att inte veta hur saker och ting ska utveckla sig så jag har verkligen en gastkramande tid framför mig. Som jag redan nämnt så har jag dessutom, dum som jag är, redan gjort upp tusen planer kring NÄR vi flyttar till gården och glömt att det snarare handlar om IFALL vi flyttar. Ja, ja…blir det ingen affär så har det i alla fall varit otroligt roligt att drömma.

I dag återupptog jag och Lena våra söndagsuteritter och även om de alltid brukar vara trevliga så var dagens en sådan där ridtur där i varje fall jag uppfylldes av en total lyckokänsla och jag sa också uppfodrande till Lena: ”kom ihåg den här känslan!”. Det säger jag vid enstaka tillfällen då allting verkligen är 100 % perfekt och hon vet jag vad menar och brukar hålla med :=).
Idag var det ett sådant underbart varmt väder, inga insekter i luften, Archie gick som ett klocka på sitt hack och tja…allting var helt enkelt härligt :=).

Annars har veckan varit ungefär som de flesta andra med Ebba-träning för Archies del och en LC-träning i Sjöbo för Soya. Själv har jag tränat mitt ponnybarn Sally samt lasttränat en numera mycket beskedlig häst som insett var skåpet ska stå eller snarare att han, dvs hästen ska stå, om inte i ett skåp så i alla fall i ett släp!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hille

    Oj så spännande!
    Minns när vi fått budet på vår gård accepterat, och samtidigt som man var jätteglad vågade man inte vara FÖR glad förrän alla papper var skrivna. DÅ när allt var skrivet gick vi direkt från banken till systemet och köpte champagne! Sen firade vi gårdsköpet med champagne och jordgubbar.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    När vi köpte vårt hus var det jag som skötte budgivningen via telefon från dåvarande arbetsplats. Det hela var över på några timmar. Då hade huset ökat i pris med ca 200.000 och stannade på 20.000 mindre än vad vi var villiga att ge.
    När jag ringde till maken för att GLÄDJESTRÅLANDE berätta att vi var husägare svarade han med den lamaste röst man kan tänka sig ”jaha…det var ju roligt”, sagt ungefär som att jag hade meddelat att huset i stället hade brunnit upp. Tack och lov förstod jag att han var CHOCKAD och därför så dämpad och mycket riktigt så hade han knappt fattat vad jag sa. Därefter blev han den gladaste husägare man kan önska och har så förblivit :=)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>